top of page

Scherp in Packaging ZVH wint op karakter

Zevenhuizen, Scherp in Packaging ZVH speelde zaterdag in eigen huis tegen het team van Prima Donna Kaas Huizen en moesten om hun voor te blijven winnen. In een goed gevulde sporthal wisten de Zevenhuizen heren dit na een spannende strijd ook te doen. Via de setstanden 28-26, 29-27 en 25-19 werd een 3-0 overwinning een feit.


Trainer/coach Kristian van der Wel moest het nog steeds zonder Benjamin Parkinson met een enkelblessure doen, die waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar in actie kan komen. De volgende basis opstelling kwam in het veld: Timothy Scheffers, Sam van der Loo, Koen Herrebout, Jesse Hanemaaijer, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging kreeg vanaf het begin een gemotiveerd team tegenover zich, die langzaam maar zeker een gat sloeg. Coach Kristian van der Wel nam bij 12-15 zijn eerste time-out en dat resulteerde dat de opslag naar Zevenhuizen kwam. Met Koen Herrebout aan de servicelijn wist Scherp in Packaging het gat te verkleinen naar één punt. Hierna ontstond een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams om beurten een punt voorkwamen. Aanvallend een blokkerend wist Yvo Lunsing goed te scoren en kwam met 21-19 voor. Bij 22-20 voerde coach Kristian van der Wel de eerste stap van de dubbele wissel uit. Vincent van der Kraats kwam in het veld voor Timothy Scheffers en

bij 22-21 kwam Tom Sonneville binnen de lijnen voor Yvo Lunsing. PDK wist de score in hun voordeel te brengen en dit noopte bij 22-23 coach Kristian van der Wel tot het nemen van een time-out. Koen Herrebout kon gelijk scoren maar PDK wist toch naar een setpoint (23-24) te komen. Sam van der Loo wist weer gelijk te maken en daarna wist Zevenhuizen zijn eerste setpoint bij 26-25 af te dwingen. Bij 26-26 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid en kon Yvo Lunsing het tweede setpoint creëren die hij zelf kon binnen slepen en met 28-26 werd deze set een prooi voor Scherp in Packaging.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set en wist gelijk een voorsprong op te bouwen met de serve van Yvo Lunsing. Bij 6-3 nam coach Teun Buijs van PDK zijn eerste time-out en dit had effect en konden zij de stand in hun voordeel omzetten. Bij 6-7 nam coach Kristian van der Wel een time-out. Met Jesse Hanemaaijer aan serve kwam Zevenhuizen weer op gelijke hoogte. Vervolgens hielden de beide teams elkaar in evenwicht, waarbij PDK net een puntje voorsprong nam. Bij 14-15 kwam in het kader van de dubbele wissel Vincent van der Kraats voor Timothy Scheffers in het veld, Vincent van der Kraats wist gelijk te maken en daarna kon PDK toch weer voor te komen. Bij 15-16 nam Tom Sonneville plaats in het veld voor Yvo Lunsing. Scherp in Packaging wist weer te scoren en

kwam weer gelijk. Bij 19-19 werd de dubbele wissel totaal terug gedraaid. Het scoreverloop ging nu op en neer voor Scherp in Packaging afwisselend werd één punt voorsprong genomen. Ook nu weer kon Zevenhuizen een setpoint bij 24-25 van PDK teniet doen, daarna kon Scherp in Packaging tot tweemaal toe op setpoint te komen, die pas door Roel Oude Nijhuis bij 28-27 door zijn blok werd verzilverd (29-27).

In de derde set ging Zevenhuizen met dezelfde opstelling door op de ingeslagen weg en kon met Yvo Lunsing en Koen Herrebout direct een voorsprong van 6-2 te nemen. Deze werd verder uitgebouwd, wat PDK ook probeerde met zijn wissels het lukte niet om terug in de race te komen. Bij 24-15 viel het

bij Scherp in Packaging stil en kon PDK Huizen toch nog tot 24-19 terug komen, maar na een time-out van coach Kristian van der Wel kon PDK niet tot scoren komen en met 25-19 werd deze set gewonnen. Hiermee laat Scherp in Packaging het team van Prima Donna Kaas achter zich en staat Zevenhuizen op een achtste plaats. Voor komend week wordt het weer een zwaar programma met twee wedstrijden tegen top vier teams. Woensdagavond 6 december om 20.00 uur spelen de heren van Scherp in Packaging in Apeldoorn tegen Draisma Dynamo. Voor zaterdag 9 december staat er weer een thuiswedstrijd op de planning, dan speelt Scherp in Packaging om 20.00 uur in Swanla tegen de koploper Nova Tech Lycurgus uit Groningen.


Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(7), Koen Herrebout (12), Timothy Scheffers (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (19)(Vincent van der Kraats(1)), Roel Oude Nijhuis (3) (Lennaert Hogenhout), Jesse Hanemaaijer (5), Richard Rademaker (L)

Prima Donna Kaas Huizen: Lars Ent (5), Alex Meijs (10), Noah van Dam (1)(Bram Wiltenburg)), Marlison Kleinmoedig (4)(Derwin Colina(13)), Robin Ottenhof (4), Andrew Tauhid (13)(Jens de Hoogh(1), Timo de Koning (L)Comments


bottom of page