top of page

RECO-ZVH wint laatste reguliere wedstrijd in eigen huis

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH hun laatste reguliere competitiewedstrijd in eigen huis tegen het team uit Barneveld: Bielderman Koetsier/SSS. Voor de gasten hing viel af van deze wedstrijd, zij moesten met 3-0 winnen om kans te maken om in de kampioenspoule te komen. Voor RECO ZVH was het alleen van belang om een goede uitgangspositie in de ranglijst poule te krijgen. RECO deed zaterdag eindelijk wat telkens zo dichtbij was. Winnen met 3-0 en met setstanden 30-28, 25-20 en 25-22.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over middenman Niels de Vries, die herstellende is van de hersenschudding opgelopen in de vorige wedstrijd. De volgende basis kwam het veld op: Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin werd het duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zal worden. Wanneer SSS een lichte voorsprong nam bij 7-10 werd door coach Kristian van der Wel de eerste time-out genomen.

Dit zorgde ervoor dat RECO weer langszij kon komen en weer liepen de Barnevelder uit en de tweede time-out bij 18-20 moest bij Zevenhuizen het weer in gareel gebracht worden. Dit lukte en bij 20-22 nam SSS een time-out, die geen effect had, mede door de sterke aanvallen van Vincent van der Kraats, die SSS noopte om bij 22-22 weer een time-out te nemen. RECO bracht bij 24-24 de bekende dubbele wissel in Bram Wiltenburg en Gianno Beij voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers, die tot 28-27 binnen de lijnen bleven staan. In deze eindfase wist Max Nieuwstad bij 29-28 de service terug te halen en kon met zijn service een ace slaan en de eerste met 30-28 voor RECO binnen te halen.

In de tweede set gingen de gastheren voortvarend van start en zorgde ervoor dat SSS bij 4-1 hun eerste time-out moesten nemen. Dit had tot resultaat dat zij weer langszij kwamen en er ontspon een spannende strijd. RECO had met de middenmannen Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente twee sterke blokkeerders in huis en daardoor kon RECO uit lopen,

Op het kwam SSS nog tot 24-20 maar met een sterke aanval van aanvoerder Chris van Mullem werd de set met 25-20 ingenomen

Ook in de derde set begon RECO de gasten onder druk te zetten et hun service en blokkering. SSS wist de achterstand om te buigen en halverwege voor te komen. Er volgde een gelijk opgaand scoreverloop, waarbij de Zevenhuizense heren nu wel de teugels stevig in handen hielden en de score naar hun voordeel konden spelen. Verdedigend liep het met Mika Prins als libero goed en de middenaanvallers konden goed in stelling gebracht worden. Dit resulteerde in de beslissende klap van Benjamin Parkinson die deze set met 25-22 afsloot.

Komende week horen de RECO heren hoe het programma van de ranglijstpoule eruit gaat zien. DE nummers vijf tot tien spelen deze poule in een dubbele competitie.


RECO ZVH: Max Nieuwstad (11), Vincent van der Kraats (15) (Gianno Beij ), Ludrich Inocente (6), Timothy Scheffers (1)( Bram Wiltenburg ), Benjamin Parkinson (11), Chris van Mullem (12), Mika Prins (L)

Bielderman Koetsier/SSS: Alex Meijs (3)(Thijs van Noorden (1)), Niek Bakker (7), Job Groenendaal (9)(Bram Berger (7)), Robin van Weerd (11), Robin Boekhoudt (5)(Aart Kooiman (2)), Hugo van Garderen (4), Jordi van Andel (L)

Comments


bottom of page