top of page

RECO ZVH revancheert zich in streekderby

Capelle aan den IJssel, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in de Oostgaarde de streekderby tegen het op gelijke hoogte staande VCN. In de eerste ontmoeting tussen de beide teams wist VCN in Swanla een vijfsetter te winnen. De Zevenhuizenaren waren erop gebrand om minimaal in Capelle hetzelfde resultaat te behalen. Maar zij deden meer na een spannende strijd wist RECO ZVH deze wedstrijd via de setstanden 17-25, 25-22, 20-25 en 23-25 met 3-1 te winnen en daarmee verliet Zevenhuizen de laatste plaats.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Yannick Verberne, gebroken vinger en waren niet alle spelers fit. De volgende basis kwam in het veld: Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. Vanaf het begin nam RECO het heft in handen en toonde met veel lef, wat hun bedoeling was met deze wedstrijd. Vooral in deze set wist Vincent van der Kraats veelvuldig te scoren en na de sterke aanval van Mika Prins nam coach Ferry van Hal voor VCN een time-out bij

5-9. De opslag werd teruggehaald, maar RECO bleef het initiatief vasthouden en scoren ook het midden met Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson deed volop mee met hun aanval en blokkering. Wat de coach van VCN ook probeerde, zijn team kon niet meer in het spel komen, nadat bij 11-18 nog een sterke servicebeurt kwam en coach Kristian van der Wel bij 13-18 een time-out nam kon RECO weer op de ingeslagen weg voort. Bij 14-18 nam Sam van der Loo de positie over van de niet fitte Max Nieuwstad en kon RECO deze set uiteindelijk met 17-25 winnend afsluiten.

In de tweede set kwam voor RECO weer de basis binnen de lijnen en leek het erop dat deze set dezelfde kant op ging met het scoreverloop. Bij 5-10 nam VCN de eerste time-out en dat meer effect langzaam kwamen zij meer in hun spel. Aan de kant van RECO was de aanval niet effectief en zorgde slordigheden er voor dat VCN dichterbij kwam. Bij 12-14 kwam Sam van der Loo weer in het veld voor Max Nieuwstad en kon gelijk scoren. Tot 21-22 behield RECO een voorsprong van één punt, daarna met wat ongelukkige aanvallen nam VCN een setpoint die gelijk werd verzilverd, 25-22

RECO wist zich in de derde set te herpakken en hield VCN goed bij, na aanvallen van Max Nieuwstad en Mika Prins. Nadat de blokkering van VCN ging scoren nam coach Kristian van der Wel bij 12-9

een time-out. De opslag werd teruggehaald, maar voor korte duur, bij 14-11 werd er gewisseld en nam Sam van der Loo de positie van Max Nieuwstad in. In deze fase wist Benjamin Parkinson flink te scoren en bij 14-13 nam VCN een time-out. Dit zorgde ervoor dat de service in handen van VCN kwam maar dit had niet het gewenste effect, door foute services en uitgeslagen aanvallen kwam RECO gemakkelijk aan de punten. Bij 16-21 kwam na lange tijd Jasper de Jong binnen de lijnen voor Mika Prins om de blokkering te verstevigen en na een punt werd bij 17-22 de wissel weer teruggedraaid. Uiteindelijk kon Jesse Hanemaaijer met zijn blok de set met 20-25 binnenhalen.

RECO liet de teamsamenstelling die de derde set eindigde staan en wist met hun service goed te scoren. Na de service van Bram Wiltenburg nam VCN bij 8-10 een time-out. Aanvallend bleef RECO goed scoren en verdedigend was libero Richard Rademaker een stabiele factor binnen het team. Ook nu mocht Jasper de Jong weer kort het veld in. Op het eind werd het onnodig spannend, bij matchpoint 19-24 zag iedereen, lijnrechter en stad van RECO de service van VCN uit, maar de eerste scheidsrechter niet. Wilde zeker een vijfsetter ervan maken. Door deze domper wist VCN met haar blokkering en aanval tot 22-24 te naderen en nam RECO een time-out. Bij 23-24 kwam Timothy Scheffers voor Bram Wiltenburg in het veld en deze kon Vincent van der Kraats op maat bedienen en deze kon het matchpoint met 23-25 scoren.

Door deze 3-12 overwinning geef RECO de rode lantaarn over aan VCN en hebben zij nu 11 punten.

Voor de Zevenhuizense heren is het jaar nog niet klaar, zij nemen het woensdag 21 december in derde ronde om de Nationale Beker op het team van Dros-Alterno in Apeldoorn, aanvang wedstrijd 19.30 uur,


VCN: Jelle Leeuwis (1), Corjan Nootenboom (1)( Denny van Berkum (7)), Tom van Reeuwijk (10), Cain van Hal (15), Lennaert Hogenhout (10), Shariff Gabriel (7), Samuel Talbott (L)

RECO ZVH: Mika Prins (12)(Jasper de Jong), Max Nieuwstad(3)(Sam van der Loo(3)), Bram Wiltenburg (5) (Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (18), Jesse Hanemaaijer (10), Benjamin Parkinson (16), Richard Rademaker (L)
Comments


bottom of page