top of page

RECO ZVH overrompelt door Sliedrecht Sport

Sliedrecht, de Zevenhuizense heren van RECO gingen vol goede moed zaterdag naar Sliedrecht om het op te nemen tegen Sliedrecht Sport. De gastheren waren goed voorbereid en wisten via de setstanden 25-16, 25-21 en 25-20 en vlotte 3-0 overwinning te behalen.


Trainer/coach Kristian van der Wel samen met assistent Ronald Kooijman stuurde hij de volgende basis in het veld: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. RECO werd vanaf het eerste fluitsignaal door Sliedrecht overrompelt. De gastheren wisten met hun service vanaf het begin de druk op de Zevenhuizense verdediging te zetten. Hierdoor moest coach Kristian van der Wel al snel

bij 6-2 zijn eerste time-out nemen. RECO kon de service daarna niet overnemen na een sterke aanval van Max Nieuwstad kwam de opslag aan Zevenhuizense zijde. Sliedrecht bleef hun spel spelen en bij 11-4 nam Mika Prins de positie van Max Nieuwstad over. Ondanks de genomen time-outs wist RECO niet in hun spel te komen. Bij 16-9 werd een begin gemaakt aan de dubbele wissel, Yannick Verberne en Bram Wiltenburg kwam na elkaar in het veld voor Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats. Dit maakte niet het grote verschil, Benjamin Parkinson wist in deze fase met zijn blokkering punten te scoren, maar dat was niet genoeg. Bij 21-13 werd de dubbele wissel weer terug gewisseld. Ook serverend liep het aan Zevenhuizense kant niet en Sliedrecht sloot deze set met 25-16 af.

In de tweede set bleef Mika Prins staan, maar ook nu weer wist Sliedrecht met hun service de druk op RECO te zetten. Na de time-out bij 4-1 van RECO wisten zij iets meer tegenstand te geven.

Aanvallend kwam Vincent van der Kraats nu beter door en sporadisch kon de service van RECO scoren. Bij 8-9 nam Sliedrecht een time-out, dat had niet direct effect en de beide teams gingen in deze fase gelijk op. Pas na 14-14 wist Sliedrecht een gat te slaan en nam RECO bij 16-14 de tweede time-out. Toch konden de Zevenhuizense heren niet de aansluiting vinden en uiteindelijk werd met 25-21 deze set afgesloten door Sliedrecht Sport.

RECO wist in de derde set meer het initiatief te nemen en kon een lichte voorsprong nemen. Deze werd door de gastheren al vlot overgenomen en ging het tot 17-17 gelijk op. Na de smash van Vincent van der Kraats moest het 17-18 worden, maar de teller zette 18-18 op de borden. Dit door tot 20-19 en werd er na protest van RECO nagekeken of de stand correct was. Nadat er een lange pauze was, werd de stand terug gedraaid naar 19-19. Hier had RECO achteraf niets aan, Sliedrecht was aan de opslag en zorgde ervoor dat zij met veel kracht de opstoomde naar 25-20. Hiermee kon RECO geen set pakken.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag 19 november in Swanla de wedstrijd tegen Active Living Orion uit Doetinchem. Om 19.30 uur speelt RECO tegen de nummer drie van de eredivisie en zullen het weer zwaar krijgen. Zij zullen de steun van het thuispubliek zeker nodig hebben.


Sliedrecht Sport: Youri Ebbelaar (24), Gerard Baan (12), Luuk de Groot (12), Jesper van Meijde (5), Samuel Driza (Raygid Isenia (2)), Daan Haanappel, Mart de Groot (L)

RECO ZVH: Sam van der Loo(6), Max Nieuwstad (3)(Mika Prins(7)), Timothy Scheffers(1) (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats (10)(Yannick Verberne(1)), Jesse Hanemaaijer (1), Benjamin Parkinson (11), Richard Rademaker (L)


Comments


bottom of page