top of page

RECO ZVH laat koploper Orion zweten

Zevenhuizen, in de laatste competitiewedstrijd van 2021 speelden de heren van RECO ZVH in eigen huis tegen de koploper van de eredivisie Active Living Orion uit Doetinchem. In een aantrekkelijke wedstrijd wist RECO de gasten tot het uiterste te dwingen. Maar het surplus aan aanvalskracht gaf de doorslag en Orion won deze wedstrijd via de setstanden 20-25, 24-26, 25-21 en 20-25 met 3-1 en liet de Zevenhuizense heren met lege handen achter.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over een geheel fitte selectie en begon met de volgende basis opstelling: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Sam van der Loo en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren stapte vol vertrouwen het veld in een kon met hun service de spelers van Orion gelijk onder druk zetten. RECO had in Vincent van der Kraats een topscorer in huis, die vanaf het begin liet zien hoe er gescoord moest worden.

Na afloop bleek dat hij in totaal 22 punten had gescoord, via zijn aanval, service en blok. Ook zijn medespelers Chris van Mullem, Sam van der Loo en Jochem Bloem wisten te scoren. Orion coach nam bij 10-9 zijn eerste time-out en wist zijn team langzaam maar zeker op de goede weg te brengen. Tot 15-15 bleef het gelijk en nadat Orion voor kwam nam coach Kristian van der Wel bij 15-16 zijn eerste time-out. Dit hielp niet en de gasten konden met sterke blokkering de aanvallen van RECO keren. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles en bracht voor Jochem Bloem, Jasper de Jong in het veld. De opslag werd teruggehaald, maar dit was niet voldoende. Orion zat goed in hun ritme en wist deze set met 20-25 afsluiten.

In de tweede set kwam RECO beter uit de startblokken en kon Vincent van der Kraats met zijn service de thuisclub op voorsprong brengen. RECO kon dit goed vol houden en noopte Orion coach weer tot een snelle time-out, die niet direct effect had. De midden aanvallers Jochem Bloem (service) en Benjamin Parkinson (blok) wisten de voorsprong op 13-10 te brengen. Orion bracht twee nieuwe spelers in het veld om de kansen te keren. RECO bleef met haar service de druk op de gasten uitoefenen en konden met hun blokkering scoren. In een spannende eindfase behield RECO tot 23-22 uitzicht op setwinst. Maar Orion kon na 24-24 aanvallend beter te scoren en sloot deze set met 24-26 af.

Coach Kristian van der Wel bracht in de derde set vers bloed binnen de lijnen. Mats Kruiswijk, Jasper de Jong en Max Nieuwstad kwamen in het veld voor Chris van Mullem, Jochem Bloem en Sam van der Loo. De nieuwe samenstelling wist hoe Orion aangepakt moest worden en gingen van meet aan Orion bestoken met een sterke service. Orion had duidelijk moeite met de passing en kon blokkerend de aanvallen tegenhouden.

Aanvallend wist Max Nieuwstad met zijn krachtige smashes goed te scoren. Toch kon Orion op het eind nog tot 23-20 bij komen en nam coach Kristian van der Wel een time-out om zijn spelers in het ritme te houden. Dit had effect, na een goed blok van Jasper de Jong kon na twee rally’s Mats Kruiswijk eindelijk het setpoint verzilveren en deze set met 25-21 uitslaan.

De vierde set speelde RECO met dezelfde samenstelling als in de derde set, maar konden het scoreverloop in de derde set niet doorzetten en moesten toezien dat Orion het heft in handen nam. RECO kon net als in de eerste set tot de 15 bijblijven en wist sporadisch te scoren. De servicedruk in het begin viel weg en

Orion kon makkelijker scoren. Wat RECO coach ook probeerde, het spel ging niet in hun voordeel verlopen. Bij 15-20 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg om een andere variatie in het aanvalspatroon te krijgen. RECO wist tot 19-24 bij te komen en kwam Bram Wiltenburg aan het net weer terug. Na een aanval van Orion, die gebruik wist te maken van de Zevenhuizense blokkering werd de set met 20-25 gewonnen.

Hiermee sloot RECO de eerste helft van de competitie weer af met een puntloze wedstrijd. Toch kunnen de spelers terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd en kunnen nu gaan genieten van de rust.

Voor de heren van RECO ZVH zal de tweede helft van de competitie op zaterdag 8 januari 2022 starten in Nijmegen met een wedstrijd tegen VoCASA, die om 20.00 uur zal aanvangen.

RECO ZVH: Chris van Mullem (8)(Mats Kruiswijk(10)), Bram Wiltenburg (1) (Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (22)(Jeroen van Iperen), Sam van der Loo(7)( Max Nieuwstad (6)), Jochem Bloem (3)(Jasper de Jong (1)), Benjamin Parkinson (6), Mika Prins (L)

Active Living Orion: Jannes van der Ham (9), Stijn Held (3), Tijmen Laane (15), Jasper Wijkstra (23), Joonas Jokela (14), Jasper Diefenbach (9), Mats Bleeker (L)(Jan Helenius (L))