top of page

RECO ZVH kan blok VoCASA niet slechten

Nijmegen, de heren van RECO ZVH gingen incompleet naar de wedstrijd tegen VoCASA in Nijmegen toe. Werd aan het begin van het jaar nog een 3-1 overwinning geboekt, nu kon met een minimale bezetting de Zevenhuizense heren niet instaat om de blokkering te slechten en kon VoCASA via de setstanden 25-22, 23-25, 25-17 en 25-16 met 3-1 winnen.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de spelers Mees Senger en Sam van der Loo, die speelden laat mee op het NK Indoor Beachvolleybal. Max Nieuwstad was daar ook aanwezig, maar speelde vroeg en kon naar Nijmegen afreizen. Ook reserve spelverdeler Tom Sonneville, kon net op tijd bij het team komen, na een vijfsetter gespeeld te hebben in Zevenhuizen met heren 2. Hierdoor had coach Kristian van der Wel weinig keus voor de basisopstelling, die bestond nu uit: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins.

Vanaf het begin wist VoCASA de heren van RECO ZVH onder druk te zetten met hun service en konden met een sterke blokkering en aanvallen een voorsprong opbouwen, waardoor Kristian van der Wel bij 10-5 zijn eerste time-out moest nemen. RECO wist door een sterke aanval van Vincent van der Kraats te scoren en wist op gepaste afstand bij te blijven. RECO-coach Kristian van der Wel probeerde van alles, bij 17-13 kwam Jochem Bloem in het veld voor Vincent van der Kraats om de blokkering te helpen. Dit lukte niet en VoCASA wist de side-out te winnen. De volgende stap was om aan de opslaglijn Jasper de Jong te vervangen voor Jeroen van Iperen in deze samenstelling wist RECO te scoren. Langzaam zag dat de Zevenhuizense heren wat meer grip op de wedstrijd kregen en dit zorgde ervoor dat het gat kleiner werd en de Nijmegenaren bij 21-19 een time-out namen. RECO wist met aanvoerder Chris van Mullem aan de opslag de stand op 22-21 te brengen voordat de thuisploeg weer kon scoren.

Uiteindelijk wist VoCASA deze set met 25-22 winnend af te sluiten.

Met dezelfde opstelling kwam RECO in de tweede set in het veld en had wat meer zelfvertrouwen gekregen door het scoreverloop aan het eind van de eerste set. Dit uitte zich in een lichte voorsprong waarbij Mats Kruiswijk een begin maakte, de 3-5 voorsprong werd verder uitgebouwd door slimme midden aanvallen van Jasper de Jong en Benjamin Parkinson. Met Vincent van der Kraats aan service kon RECO uitlopen naar 10-14. De gastheren namen nu een time-out, die geen effect had mede door een stevige blokkering van Benjamin Parkinson, bij 10-17 werd gelijk de tweede time-out ingezet. Pas bij 11-18 kon de opmars van RECO gestopt worden. Verder in deze set wist VoCASA hun ritme weer op te pakken en bij 14-21 nam Kristian van der Wel al een time-out om het een en ander voor te zijn. In deze eindfase werd het onnodig spannend, waarbij de gastheren steeds beter in hun spel kwamen,

Bij 21-24 nam RECO nogmaals een time-out en na een aantal sterke blokpunten van VoCASA kon RECO deze set met de winnende smash van Mats Kruiswijk met 23-25 uitmaken.

In de derde set nam VoCASA het heft in handen en wisten vanaf het begin RECO onder druk te zetten en liepen al snel uit naar 5-1, bij deze stand gebruikte Kristian van der Wel zijn eerste time-out. Wat RECO ook probeerde zij liep constant achter de feiten aan en de thuisploeg wist met een degelijke blokkering de Zevenhuizense aanvallen perfect te keren. Bij 18-8 kwam Max Nieuwstad aan het net voor Bram Wiltenburg, met Vincent van der Kraats aan service konden de Zevenhuizense heren de stand naar 18-12 brengen. De thuisclub nam een time-out en bij 19-12 kwam Tom Sonneville binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats om het spelverdelen te gaan uitvoeren. Bij 22-15 werden de wissels teruggedraaid en uiteindelijk kon VoCASA na één van de 17 blokkeringen deze set met 25-17 uitblokkeren.

Ook in de vierde set kon RECO geen vuist maken en kregen telkens weer een hecht blok tegenover zich. Bij 7-4 werd een time-out genomen, die gevolgd door een blok van Benjamin Parkinson de opslag naar Zevenhuizen bracht. Nadat VoCASA weer de Zevenhuizense aanvallen keer op keer had geblokkeerd, bracht coach Kristian van der Wel bij 10-5 Max Nieuwstad voor Mats Kruiswijk voor extra power in de aanval. Dit had direct effect en hij de service terughalen. Bij 15-11 werd er weer terug gewisseld om de passlijn weer te verstevigen. Wederom wist Vincent van der Kraats met zijn aanval en daarna met zijn service de gastheren te bewegen om bij 15-13 een time-out te nemen. Ook nu weer had dit effect en kon VoCASA weer het ritme oppakken in de eindfase wist Jasper de Jong een matchpoint weg te werken, maar na de laatste aanval kon VoCASA met 25-16 deze set winnen en zo de 3-1 op de borden zetten. Hiermee komen ze op de tweede plek achter Simplex SSS te staan.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag 16 april de wedstrijd tegen het team van Taurus uit Houten op het programma. Deze wedstrijd in Swanla zal om 129.30 uur beginnen, de steun van het publiek zal nodig zijn om de verliesreeks te doorbreken.


VoCASA: Mathijs Apine (9), Imre Harmischmacher (11), Mees Blom (16) (Ties Cornelissen (5)), Nicolas Borgeaud (4), Job Groenendaal (2) (Tom van Steenis (7), Koen van den Borden (17), Dustin Bontrop (L)

RECO ZVH: Mats Kruiswijk (9) (Max Nieuwstad (2)), Chris van Mullem (11), Bram Wiltenburg (3) (Tom Sonneville), Vincent van der Kraats (15), Jasper de Jong (9) (Jeroen van Iperen), Benjamin Parkinson (7), Mika Prins (L)

Comentários


bottom of page