top of page

RECO ZVH kan aanval Taurus niet voldoende keren

Zevenhuizen in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar kreeg RECO de nummer vier van de eredivisie op bezoek in Swanla. De Zevenhuizense heren hebben gevochten wat zij waard waren, maar konden niet voorkomen dat Taurus via de setstanden 19-25, 27-25, 22-25 en 20-25 met 3-1 wonnen en de drie punten mee naar Houten namen.


Trainer/coach Kristian van der Wel was weer hersteld en kon zijn team weer begeleiden. Hij stuurde de volgende samenstelling het veld op: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren begonnen voortvarend aan deze set en wisten met een aantal sterke aanvallen van Vincent van der Kraats, de coach van Taurus bij 8-4 naar de eerste time-out te laten grijpen. Dit had tot resultaat dat Taurus langzaam maar zeker terug in het ritme kwam en met een sterke aanval en een nog sterkere servicedruk op gelijke hoogte kwam.

Dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 10-10 een time-out te nemen. Hierna volgde een spannende strijd, die door Taurus geleid werd en het gat steeds groter werd. RECO kwam nog dichtbij, maar de aanval van Taurus was veel doeltreffender. Bij 16-19 werd de tweede time-out door RECO genomen, dit gaf niet het gewenste effect en Taurus bleef doorgaan. Bij 18-22 nam RECO een dubbele wissel e en bracht Jeroen van Iperen en Timothy Scheffers binnen de lijnen voor Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats om een andere variatie in de aanval te krijgen. Dit werkte helaas niet en Taurus kon met hun blokkering de belangrijkste punten binnen te halen en sloot deze set met 19-25 winnend af.

In de tweede set startte RECO in dezelfde samenstelling en wist met Chris van Mullem als gangmaker Taurus moeilijk te maken om in hun spel te komen en zorgde sterkere blokkering en aanval ervoor dat bij 11-5 de eerste time-out werd genomen door Taurus. Toch konden de Zevenhuizense heren de aanval van Taurus weerstaan en met Vincent van der Kraats die toch punten wist binnen te halen. Taurus zette een tandje bij en wist met topscorer Jelle van Jaarsveld in hun midden steeds dichterbij te komen en bij 19-18 kwam Jasper de Jong voor Jochem Bloem in het veld. Er ontspon een spannende eindstrijd, waarbij RECO tot driemaal toe een gelijk stand moest wegwerken en zelf een paar keer op setpoint kwam te staan. Deze laatste werd door Mats Kruiswijk verzilverd en de set kwam met 27-25 in handen van RECO.

RECO kwam met dezelfde opstelling, die de tweede set won in de derde set. Deze set liet weer een gelijk opgaande strijd zien, Die na 19-19 door Taurus meer naar zich toe werd getrokken. Punt voor punt wist de mannen uit Houten een gat van één punt te slaan en kon uiteindelijk met een laatste smash de set met 22-25 in hun voordeel afsluiten.

De vierde set moest door RECO gewonnen worden om er een vijfde set uit te slepen. Taurus had daar een andere gedachte over en wist vanaf het begin een grote voorsprong op te bouwen. Coach Kristian van der Wel wisselde bij 3-6 Mats Kruiswijk voor Sam van der Loo. Deze wist gelijk te scoren maar Taurus werd er niet koud of warm van en bleef sterk acteren. Bij 5-9 was eerste time-out voor RECO en bij 5-10 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg. Taurus bleef doorgaan in hun spel en bij 5-12 kwam Max Nieuwstad de functie van Vincent van der Kraats overnemen. Nadat RECO de tweede time-out had genomen bij 6-14 kwam er meer vechtlust binnen het team. Zodanig dat Taurus bij 9-14 een time-out nam. Dit zorgde ervoor de strijd in het voordeel van Taurus voortging. Voor de verdediging van Taurus was een belangrijk obstakel voor de Zevenhuizense heren. Uiteindelijk kon Taurus deze set met 20-25 winnend afsluiten en zo de volle driepunten mee naar Houten nemen.

Voor de Zevenhuizense heren staat komend weekend 22-23 januari een dubbel programma op de rol. Zaterdag om 18.00 uur speelt RECO voor de Nationale bekerronde in de voorronde tegen het tweede team van Sliedrecht Sport in Sliedrecht. Op zondag spelen de heren van RECO om 17.00 uur in Ede tegen het Talentteam Papendal de volgende eredivisie wedstrijd. De eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd door RECO gewonnen met 3-2.


RECO ZVH: Mats Kruiswijk(8)(Sam van der Loo (5)), Chris van Mullem (19), Bram Wiltenburg (3)(Timothy Scheffers) , Vincent van der Kraats (14)(Max Nieuwstad(4)), Jochem Bloem (1)(Jasper de Jong)), Benjamin Parkinson (8), Mika Prins (L)

Taurus: Daan Pardijs (1)(Martijn Rijksen (7), Finn Frielink (5)(Max Donker (5)) , Flor Polinder (1)(Robin Schols), Hans van Westrienen (18), Tom van den Boogaard (11), Dylan Boerefijn (6), Jelle van Jaarsveld (26), Niels Lipke (L)

Comments


bottom of page