top of page

RECO ZVH gaat onderuit in Linne

Linne, de heren van RECO ZVH speelden zondag in Linne tegen de nieuwkomer in de eredivisie, Numidia Topvolleybal Limburg In een sporthal, die niet echt eredivisie waardig was wisten de Zevenhuizense heren niet hun niveau te halen en zij verloren de wedstrijd via de setstanden 25-22, 25-23 en 27-25 met 3-0 en zijn daarmee hekkensluiter van de eredivisie geworden.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over de herstelde Benjamin Parkinson en met de volgende basisopstelling werd begonnen: Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin wist Numidia de Zevenhuizense heren onder druk te zetten en moest coach Kristian van der Wel bij 5-1 al naar zijn eerste time-out grijpen.

Hierna volgde een spannend verloop van de score en konden sporadisch de blokkering van Jochem Bloem en de aanvallen van Vincent van der Kraats, RECO in het spoor houden van de thuisclub. Toch behield Numidia het voordeel en bij 23-22 kwam oud Zevenhuizen speler Rob Bontje bij de thuisclub aan de opslag lijn en hij kon met zijn service RECO te geselen zorgde ervoor dat deze eerste set met 25-22 gewonnen werd.

In de tweede set wist RECO met een sterk blok van Benjamin Parkinson een lichte voorsprong nemen. Gedurende deze set werd het een gelijk opgaande strijd pas na 18-18 Wist Numidia de score in hun voordeel te brengen en kon RECO op het eind nog tot 24-23 naderen maar met een sterke aanval werd deze set met 25-23 door Numidia binnengehaald.

RECO moest in de derde set uit een ander vaatje tappen en dat werd ook gedaan met Sam van der Loo voor Max Nieuwstad in de gelederen wisten ze langzaam aan naar een voorsprong te komen. Bij 9-15 leek het erop dat het de goede kant uitging. Maar de spelers van Linne vochten terug, bij 15-18 naam Bram Wiltenburg het spelverdelen over van Timothy Scheffers. Toch bleef Numidia met hun service de druk op de passers van RECO opvoeren en bij 22-22 werd een gelijk stand verkregen. Ook nu weer wisten de Zevenhuizense heren niet in hun spel komen en moesten toeziend dat de belangrijke punten naar de thuisploeg gingen en met 27-25 werd de set door hen gewonnen.

Zaterdag spelen de RECO ZVH heren weer in Swanla tegen de koploper Active Living Orion uit Doetinchem. Deze wedstrijd begint als gebruikelijk om 19,30 uur en is via de livestream te zien.