top of page

Ook Active Living Orion te sterk voor RECO ZVH

Doetinchem, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Doetinchem tegen Active Living Orion, een ploeg die zich al had geschaard onder de teams die zich in de kampioensgroep om te strijden om het kampioenschap. In de wedstrijd in Zevenhuizen wist RECO ZVH een prachtige 3-2 overwinning te behalen. Maar zaterdag was het een totaal andere situatie en Orion wist nu vanaf het begin de leiding te nemen en kon via de setstanden25-15, 250-18 en 25-17 met 3-0 een duidelijke overwinning te behalen.


Trainer/coach Kristian van der Wel startte met de volgende opstelling in het veld: Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. De beide teams hielden elkaar tot 9-8 elkaar enigszins in evenwicht, daarna ging Orion een stapje harder te werken en kon zo het gat vergroten. Bij 15-12 startte coach

Kristian van der Wel een dubbele wissel in. Yannick Verberne kwam in het veld aan het net voor Bram Wiltenburg om de blokkering te versterken. Helaas de Zevenhuizense service ging fout en de tweede wissel Timothy Scheffers voor Vincent van der Kraats kwam in het veld. Dit hielp niet, Orion had de smaak te pakken en kon met een eindsprint de punten scoren en wist met veel aanvalskracht deze set met 25-15 winnen.

Ook in de tweede set wist Orion het initiatief naar zich toe te halen. Tot 11-10 kon RECO het gat klein houden, daarna nam Orion verder afstand bij 19-12 kwam Jasper de Jong voor Jesse Hanemaaijer binnen de lijnen. Bij 22-14 wist RECO wat meer terug te doen en kon blokkerend vier punten te scoren. Maar Orion sloot deze set met 25-18 af.

In de derde set zette coach Kristian van der Wel, Sam van der Loo en Jasper de Jong vanaf het begin in het veld. Wat RECO-coach ook probeerde, hij kon zijn team niet in het spel brengen, ook niet na de dubbele wissel en andere wissels. Orion bleef oppermachtig en kon via een sterke service en blokkering deze set met 25-17 afsluiten.

Voor de heren van RECO-ZVH staat komende week op woensdag 1 februari weer een krachtinspanning op het programma. Dan komt het Groningse Samen/Lycurgus naar Zevenhuizen toe. Om 19.30 uur spelen de Zevenhuizense heren tegen de nummer vier van de eredivisie.


Active Living Orion: Jannes van der Ham (4), Beau Wortelboer (2), Liam McCluskey (3)(Stijn Held (1)), Samuli Kaislasalo (11)(Colin Zuijdgeest (7)), Jasper Wijkstra (13), Edson Felicissimo (1), Mats Bleeker (L)(Rob Jorna (L))

RECO ZVH: Max Nieuwstad (7)(Sam van der Loo (2)), Mika Prins(4), Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats(3) (Yannick

Comments


bottom of page