top of page

Heren Zevenhuizen 2 weet met 3-1 van de koploper te winnen

Koog aan de Zaan, het tweede heren team speelde zaterdag in Koog aan de Zaan tegen de toenmalige koploper. Na een spannende strijd konden de Zevenhuizense heren vier punten mee naar huis nemen. Via de setstanden 24-26, 25-21, 21-25 en 23-25 werd een mooie 3-1 overwinning behaald.

Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Fred Sonneville kon niet beschikken over middenman Merijn Draijer, maar stelde de volgende basis binnen de lijnen: Emanuel van Rangelrooij, Julian Perdijk, Bram van der Wel, Marc Prosman, Elwin Oskam, Damian Lustig en de jarige libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen starten lekker en legden gelijk veel druk met de service, waardoor ze al snel een voorsprong namen en Zaanstad de eerste time-out al op 2-7 moet nemen. Daarna herstelde Zaanstad zich een kon via sterke aanvallen en goed verdedigend werk gelijk te komen op 13-13. Beide ploegen gaan gelijk op. Zevenhuizen voelt dat ze sterker zijn, maar konden nog net niet het verschil maken. Bij 18-18 wordt Emanuel van Rangelrooij, die het goed deed, gewisseld door de meer geroutineerde Tom Sonneville om de wedstrijd naar Zevenhuizen toe te trekken. In eerste instantie lijkt dat te lukken. Zaanstad neemt een time-out op19-22 waarna ze terug weten te komen tot 23-23 hier nam coach Ronald de Rooij een time-out. Er ontspon zich een spannende strijd waarin Zevenhuizen aan het langste eind trekken en deze set winnen met 24-26.

In de tweede set beginnen de Zevenhuizense heren met dezelfde basis opstelling als de eerste set. Zaanstad komt beter uit de startblokken en weet de druk aardig op te voeren. Vroeg in de set komt Tom Sonneville weer in het veld op de spelverdeler positie over te nemen van Emanuel van Rangelrooij die het goed de, maar de afstemming met de aanvallers kwam net iets te kort. Zevenhuizen weet op 14-14 weer langszij te komen en beide teams geven elkaar weinig toe. Halverwege de set komt Jake Anfiloff in het veld voor Bram van der Wel. De passer lopers hebben moeite langs het sterke blok van Zaanstad te komen. Damian Lustig weet het Zaanstad lastig te maken met twee aces en de blokkering van Julian Perdijk begint ook te lopen. Voor Zevenhuizen is dit in de eindfase niet voldoende en kon Zaanstad deze set met 25-21 innemen.

In de derde set bleven Jake Anfiloff en Elwin Oskam als passeer lopers staan. De derde set gaat gelijk op en bij 6-6 komt Bram van der Wel in het veld voor Elwin Oskam. Met twee aces van Marc Prosman, één van Damian Lustig en één van Julian Perdijk wordt de servicedruk opgevoerd, waardoor Zevenhuizen in de eindfase het beslissende gat kunnen slaan en deze set met 21-25 weten te winnen.

De vierde is vanaf het begin spannend met de vraag wordt het wel/geen vijfsetter. Het gaat lang gelijk op maar halverwege komt Zevenhuizen achter met 17-14 en wordt gelijk een time-out genomen. Dit heeft effect en Zevenhuizen kan al snel de stand weer gelijk trekken. Jens Everaart komt er even in voor Marc Prosman om te kijken of hij het verschil kan maken. Later komt Bram van de Wel erin voor Elwin Oskam om het Zaanstad lastig te maken. Zaanstad geeft geen krimp. Alle wissels ten spijt Zevenhuizen kan niet uitlopen. Het wordt 23-23 en het blijkt dat de speciale blok training bij Zevenhuizen niet voor niets was. Tot tweemaal toe weten Julian Perdijk en Tom Sonneville na sterk serveerwerk de passer loper af te blokken en trekt Zevenhuizen met 25-23 de vierde set naar zich toe. Een fraaie overwinning waarin het teamwork een sleutelrol speelde. De begeleiding kan trots op deze mannen zijn.

Hiermee stijgen de heren een aantal plaatsen op de ranglijst. Voor Zevenhuizen staat pas op 28 oktober een wedstrijd in Swanla op het programma. Deze wedstrijd zal om 14.15 uur gespeeld worden met als tegenstander VTC Woerden.