top of page

Heren Zevenhuizen 2 moeten afwachten na de volle winst op Gemini S

Hilversum, de heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag hun laatste reguliere competitie wedstrijd in Hilversum tegen het team van Gemini S.

De Zevenhuizense heren wisten zich gesteund door een grote groep supporters, die de reis naar Hilversum hadden gemaakt. Zij wisten met hun steun de heren in de spannende strijd tot een 4-0 overwinning te brengen. Via de setstanden 21-25, 25-27, 19-25 en 19-25 werd de volle winst behaald een kon Zevenhuizen vijf punten aan hun conto bijschrijven.

 

Trainer/coach Ronald de Rooij met gelegenheid assistent Marc Prosman die vanwege een blessure niet inzetbaar was, kon niet beschikken over Tom Sonneville en Bram van der Wel, die met de oranje jeugd in Spanje voor kwalificatie EK spelen. Voor de zekerheid was Roland Rademaker meegereisd als spelverdeler om het team te ondersteunen als dat nodig mocht zijn. De volgende basis kwam binnen de lijnen:  Julian Perdijk, Elwin Oskam, Jens Everaart, Damian Lustig, Luca van Hal, Emanuel van Rangelrooij en libero Kyan Merkus.

Door de kennis van de eerste wedstrijd tegen Gemini, die met 1-3 verloren ging wist Zevenhuizen dat zij de sterke middenmannen moesten uitschakelen door middel van veel servicedruk . Dit lukt in de eerste set heel aardig zonder te veel fout te serveren. Zevenhuizen nam gelijk het initiatief en weet wat punten los te komen van Gemini. De thuisploeg weet echter elke keer weer aan te haken. Van 4-8 komt Gemini terug naar 9-9. Jens Everaart weet de meeste servicedruk te genereren waardoor Zevenhuizen afstand kan nemen tot 13-18 en Gemini een time-out nam. Gemini weet nog even aan te dringen tot 21-23 maar daarna maakt Zevenhuizen deze set af met 21-25.

Met dezelfde opstelling wordt de tweede set gestart. Wederom komt Zevenhuizen prima uit de startblokken met een 1-5 voorsprong na een serviceserie van Jens Everaart. Gemini is echter niet van plan om nu al de handdoek in de ring te gooien en weet aan te haken naar 7-8. Emanuel van Rangelrooij weet zijn aanvallers goed te vinden en Jens Everaart en Damian Lustig weten verschillende keren de aanvallen van Gemini met een killblocks te beëindigen. Op 11-15 achterstand neemt Gemini een time-out die gelijk effect heeft. Op 18-18 trekken ze stand weer gelijk. Zevenhuizen coach Ronald de Rooij neemt zijn eerste time-out om de mannen vertrouwen toe te spreken. Wat volgt is een adembenemend spannende eindfase waarin  Gemini toch afstand weet te nemen van ZVH  door de spelverdeler in te wisselen voor een lange blokkeerder. Op 24-21 lijkt de set dan ook gespeeld. Maar op 24-22 mag Jens Everaart weer gaan serveren en brengt Zevenhuizen terug naar 24-23. Gemini neemt direct hun tweede time-out maar kunnen niet voorkomen dat Jens Everaart de stand met een ace op 24-24 brengt. Op 25-24 serveert Gemini, Zevenhuizen weet niet direct te scoren maar een

killblocks van Emanuel van Rangelrooij en Damian Lustig zet Zevenhuizen op 25-25. Luca van Hal brengt een lastige service waardoor Gemini niet goed kan aanvallen en Kyan Merks goed verdedigt en een perfecte pass levert, waardoor Damian Lustig met een eerste tempo aanval de stand op 25-26  zet. Dit eerste setpoint weet Zevenhuizen binnen te halen, door na een sterke service, waarbij Gemini aanvallend niet kan scoren maar Elwin Oskam met een harde klap een einde kon maken aan de illusies van Gemini en de set met 25-27 afsloot.

De derde set wordt een kopie van de eerste set waarin Zevenhuizen het initiatief kunnen houden zonder dat Gemini afhaakt. Door weinig fouten te maken en een goed verdeeld spel is Zevenhuizen de meerdere van Gemini en kunnen deze set afronden met 19-25.

De winst is veiliggesteld. Om maximaal kans te maken voor eventuele promotie is ook de vierde set van groot belang om te winnen. De meegereisde fans weten dat en laten zich dan ook goed horen van de tribune. Toch ervaart Zevenhuizen een flinke dip aan het begin van de vierde set. Van 2-2 serveert Gemini naar 5-2 waarop Zevenhuizen een vroege time-out moest nemen.  Maar Gemini is nog niet klaar en trekt de stand door naar 7-2. Dat is voor Zevenhuizen het moment om een dubbele wissel uit te voeren als redmiddel. Coach Ronald de Rooij brengt  Jake Anfiloff en Roland Rademaker  voor Emanuel van Rangelrooij en Jens Everaart in het veld. Punt voor punt weet Zevenhuizen dichterbij te kruipen. De training van afgelopen donderdag werpt zijn vruchten af want Roland Rademaker weet zijn aanvallers prima te vinden. Het vertrouwen keert zichtbaar terug in de ploeg en op 14-14 staat Zevenhuizen weer naast Gemini. Het is dan erop-en-erover. Luca van Hal slaat met zijn service gelijk het gat naar 14-18. Het is voor iedereen duidelijk dat de wedstrijd dan eigenlijk gespeeld is. Met 19-25 maakt Zevenhuizen een einde aan de wedstrijd.

Vijf punten moeten genoeg zijn om PD af te dwingen als op zaterdag de andere ploegen voldoen aan de verwachtingen die er vooraf zijn. Voor even staat Zevenhuizen op een derde plaats. Een plek die goed is voor directe promotie. Een vierde plek zou Zevenhuizen een Promotiewedstrijd opleveren maar een vijfde plek behoort ook nog tot de mogelijkheden. We zullen het moeten afwachten.Comentários


bottom of page