top of page

Heren van Zevenhuizen 2 onderuit in Amsterdam

Amsterdam, het tweede herenteam van Zevenhuizen ging zaterdag naar Amsterdam om het op te nemen tegen naaste concurrent US 2. De Zevenhuizense heren gingen volvertrouwen de strijd aan, maar konden net niet doorzetten en zag US via de setstanden 27-25, 26-24, 25-17 en 25-15 de volle winst met 4-0 pakken.

 

Trainer/coach Ronald de Rooij kon in deze wedstrijd niet beschikken over Damian Lustig, die voor zijn studie naar het buitenland was. De volgende basis opstelling werd binnen de lijnen gestuurd:

Julian Perdijk, Tom Sonneville, Bram van der Wel, Merijn Draijer, Jake Anfiloff, Marc Prosman en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen startte niet slecht en zagen een tegenstander tegenover zich die veel energie in de strijd gooit maar ook regelmatig fouten maakt. De Zevenhuizense heren konden maar mondjesmaat van deze fouten profiteren, mede dat zij zelf ook steken lieten vallen. Toch weet Zevenhuizen een paar punten afstand te nemen en weet na een gelijke stand van 17-127 US tot een time-out te dwingen op 17-19. Zevenhuizen weet daarna op 20-23 te komen en zijn overtuigd deze set naar zich toe te trekken. Een serie individuele fouten aan Zevenhuizense kant brengt US echter terug in de wedstrijd waardoor Zevenhuizen na 24-24 deze set aan US moet laten met 27-25. Zevenhuizen heeft deze set uit hun handen laten glippen.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set. Na een moeizaam begin wisten de Zevenhuizense heren toch gelijk te komen op 7-7 maar op 10-7 moest coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out nemen. Daarna wisselde coach van Zevenhuizen Bram van der Wel en kwam Elwin Oskam binnen de lijnen. Zevenhuizen weet nu terug te komen tot 12-12 en US tot een time-out bij 12-14 en daarna op 15-19. Dat werkte voor US en bij Zevenhuizen ontstaat weer kortsluiting. Na een voorsprong op 18-21 vecht US zich weer terug tot 23-23 en weet de set  weer naar zich toe te halen en sluit deze set af met 26-24.

Zevenhuizen start de derde set met Jens Everaart voor Marc Prosman, vastberaden om terug te vechten maar al snel in deze set wordt duidelijk dat het niet de wedstrijd voor Zevenhuizen is. Een time-out op 14-10 en een wissel van Emanuel van Rangelrooij voor

Tom Sonneville op 19-12 kan niet voorkomen dat US doorstoot en deze set eenvoudig met 25-17 winnend afsloot.

Ook in de vierde set kon Zevenhuizen niet in hun gewone spel komen en moet accepteren dat zij de wedstrijd via setstand 25-15, met 4-0 verliezen van een concurrent waarvan Zevenhuizen zeker van kunnen winnen als zij het spel goed spelen.

Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat op zaterdag 13 januari 2024 de volgende wedstijd gepland. In sporthal Swanla spelen de heren om 16,15 uur tegen het team van VV Amsterdam. Dit team staat één plaats boven Zevenhuizen met een gelijk aantal punten, maar twee wedstrijd minder gespeeld. Het beloofd een spannende strijd te worden en kan met een thuis voordeel punten opleveren.

Comments


bottom of page