top of page

Heren van Zevenhuizen 2 kan niet stunten tegen koploper Punch

Zevenhuizen, de heren van het tweede team van Zevenhuizen kregen zaterdag koploper Punch uit Delft op bezoek. In een spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren het de Delftenaren lastig te maken. Toch konden ze niet voorkomen dat Punch deze wedstrijd met 3-1 won, via de setstanden 16-25, 23-25, 25-17 en 22-25.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon in deze wedstrijd weer beschikken over de voltallige selectie. De startopstelling die in het veld werd gestuurd bestond uit: Julian Perdijk, Ton Sonneville, Merijn Draijer, Jake Anfiloff, Bram van der Wel, Marc Prosman en libero Kyan Merkus.

De beide teams hielden elkaar tot 8-9 redelijk in evenwicht. Bij 9-12 nam Zevenhuizen hun eerste time-out en bij 14-19 kwam Emanuel van Rangelrooij in het veld voor Marc Prosman. Punch bleef rustig scoren en nam een eindspurt, bij 14-22 werd de tweede time-out genomen. Het hielp niet en Punch kon deze set met 16-25 winnend afsluiten.

In de tweede set bracht coach Ronald de Rooij Elwin Oskam binnen de lijnen voor Jake Anfiloff. Ook nu ging de beginfase gelijk op een konden Elwin Oskam en Bram van der Wel goed scoren.

Bij 8-8 wisselde coach Ronald de Rooij Merijn Draijer voor Damian Lustig met een sterke serve en blokkering wist zelfs een punt voor te komen. Maar na 16-16 wist Punch weer uit te lopen en volgde bij 16-19 een time-out voor Zevenhuizen, die goed kon volgen. Bij 19-22 werd de dubbele wissel ingezet en kwamen Emanuel van Rangelrooij en Jens Everaart in het veld voor Marc Prosman en Tom Sonneville. Deze wisten weer tot 21-22 aan te haken en Punch nam gelijk een time-out. Dit zorgde gelijk voor een punt en bij 22-24 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid. Zevenhuizen kon no tot 23-24 bij komen, maar Punch wist ook deze set binnen te halen, nu met 23-25.


Zevenhuizen kwam in de derde set met Luca van Hal voor Bram van der Wel en bleef Damian Lustig binnen de lijnen staan. Ook nu hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht, maar nu kon Zevenhuizen een kleine voorsprong nemen. Bij 6-5 nam Punch een time-out gevolgd door een dubbele wissel. Punch wist nu weer een punt voor te komen, maar Elwin Oskam wist met zijn aanval en blok dit teniet te doen. Zevenhuizen wist weer het initiatief te nemen met aanvallen en blok van de midden aanvallers Damian Lustig en Julian Perdijk. Dit noopte Punch om bij 18-15 de laatste time-out te nemen. Dit bracht niet het gewenste effect en Zevenhuizen kon met Marc Prosman aan de opslag een eindsprint in zetten, waarbij de blokkering van Tom Sonneville, Damian Lustig het beslissende punt wist te scoren, 25-17.

Zevenhuizen begon de vierde set met dezelfde opstelling als in de derde, maar kreeg al gelijk een ontketend Punch tegenover zich, die al snel de overhand nam en bij 1-4 moest coach Ronald de Rooij zijn eerste time-=out nemen. Hierna kon Zevenhuizen met Marc Prosman terug komen tot één punt afstand. Luca van Hal wist ook goed te scoren en bij 14-14 werd de gelijke stand genoteerd. Punch wist daarna uit te lopen en bij 14-18 nam Zevenhuizen een time-out. De servicedruk van Punch kon niet goed verwerkt worden en bij 15-21 bracht coach Ronald de Rooij Jake Anfiloff voor Elwin Oskam in het veld. Langzaam kwam Zevenhuizen dichterbij Punch, maar uiteindelijk wist Punch deze set met 22-25 af te maken. Zevenhuizen hield slechts één punt over van deze ontmoeting.

Voor het tweede herenteam staat zaterdag 9 december weer een thuiswedstrijd op het programma, In Swanla spelen zij om 16.15 uur tegen het tweede team van De Hollandse Pot USV Protos uit Utrecht. Dit team staat onderaan de tweede divisie en dit opent voor Zevenhuizen kansen om tot een goed resultaat te komen, zeker met de steun van hun supporters.

Comments


bottom of page