top of page

Geen vijfsetter voor gehavend Jumbo ZVH team bij Zovoc

Zoetermeer, de dames van Jumbo ZVH speelden maandagavond de in te halen wedstrijd tegen Zovoc in Zoetermeer. De Zevenhuizense dames kwamen na de wedstrijd van afgelopen zaterdag gehavend uit de strijd. Daardoor konden de dames niet optimaal opereren en lieten in de wedstrijd tegen Zovoc, twee kanten zien. Zovoc maakten dankbaar gebruik van de malaise bij ZVH en wisten de wedstrijd via 25-14, 25-12, 25-23 en 16-25 met 3-1 winnend afsluiten.

Coach René van Essen moest na de warming-up toch gaan improviseren, Marleen van Vliet had teveel last en bleef samen met libero Jolien van Dam aan de kant. Het team kon wel gebruik maken van de middenaanvalster Mariëlle Gerritsen, die binnen de lijnen de volgende speelsters kreeg spelverdeelster Inge van Tilburg, Tara van Zijl, Sonja van Mil, Vera Bruggeman en op de diagonaal Lotte Kurpershoek en Marina Mijajlovic maakte als libero het team compleet. De Zevenhuizense dames kregen gelijk vanaf het begin een lastige en moeilijke service te verwerken en dit resulteerde dat Zovoc als snel uitliep en bij 11-5 moest coach Rene van Essen zijn eerste time-out nemen. Jumbo ZVH kon niet op hun niveau komen en maakte teveel eigen fouten en moesten toezien dat Zovoc een 25-14 setwinst behaalde. In de tweede set liep het gelijk aan de eerste, Jumbo ZVH kon geen servicedruk leveren en bleef achter de feiten aan lopen. Bij 13-9 wisselde coach René van Essen van spelverdeelster, Demi van Es kwam binnen de lijnen voor Inge van Tilburg om de spelverdeling wat anders te maken. Dit had geen effect en de Zoetermeerse dames bleven sterk serveren. Uiteindelijk ging ook deze set met 25-12 naar Zovoc toe.

Voor de derde set werden de posities in het veld danig omgezet, Inge van Tilburg ging naar het midden en Mariëlle Gerritsen nam de diagonaalpositie van Lotte Kurpershoek over. Dit had tot resultaat dat Jumbo ZVH met meer durf ging spelen en dat er meer risico in de service kwam. Daardoor wisten de Zevenhuizense dames een 13-15 voorsprong verder uit te bouwen, mede door de service van Vera Bruggeman. In deze eindfase kon Zevenhuizen de voorsprong niet volhouden en zag Zovoc ook deze set binnenhalen nu met 25-22. Jumbo ZVH zag dat er kansen waren op setwinst en speelde die in de vierde set goed uit. De servicedruk was weer volop aanwezig en nu keek Zovoc constant tegen een achterstand aan. Zevenhuizen liet zich niet meer verrassen en met 16-25 werd de set gewonnen en namen de dames een punt mee naar huis.

Aanstaande zaterdag spelen de Jumbo ZVH dames in Leidschendam tegen het team van VOLEVO, de nummer zes van de derde divisie.