top of page

Dames Villa Dorrestein ZVH revancheert zich na wisselend resultaat

Woerden, de dames van Villa Dorrestein ZVH speelden vrijdag in Woerden tegen het tweede team van VTC Woerden, spelend in de promotieklasse, en wisten na een goede start de wedstrijd niet naar zich toe te halen en moest toezien dat Woerden via de setstanden 18-25, 25-22, 25-19 en 25-20 met 3-1 won en de volgende bekerronde zeker stelde.


Trainer/coach Martin Rutten kon weer beschikken over de herstelde Demi van Es, en de nog niet herstelde Anniek Scheffers. Villa Dorrestein begon met de volgende basis: Demi van Es, Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam

In de eerste set namen de Zevenhuizense dames direct het initiatief en kon met veel servicedruk

De set naar zich toehalen en met 18-25 de set winnen.

Met dezelfde opstelling werd aan de tweede set begonnen, maar al gauw moest er gewisseld worden en kwam Tara van Zijl binnen de lijnen voor Anniek Scheffers, die weer last kreeg van haar blessure. Villa Dorrestein komen ruim voor, en kwam Marlies Nobel voor Demi van Es in het veld, maar aan het eind van de set viel Julia Zwinkels geblesseerd uit en daardoor er onrust binnen het team van Zevenhuizen kwam. De tegenstandeer kon daar gebruik van maken en konden deze set met 25-22 winnen.

In de derde set werd de opstelling enigszins gewijzigd, Tara van Zijl en Mariëlle Gerritsen weer op de midden positie en Marina Mijajlovic op de diagonaal positie van Mariëlle Gerritsen. Proberen terug te komen, maar de aanvallen zijn onzeker en missen de kracht. Demi van Es komt weer terug binnen de lijnen voor Marlies Nobel, Maar Zevenhuizen kon niet in hun spel komen en ook deze set ging verloren nu 25-19.

In de vierde set ging het op een gelijke wijze, de midden blokkering van Woerden was te sterk en Villa Dorrestein kon daar niet om heen spelen. Met 25-20 ging deze set naar Woerden, Villa Dorrestein desillusie achterlatend na dit onverwachte verlies.


Villa Dorrestein herstelt zich op zaterdag


Zevenhuizen, Villa Dorrestein speelde zaterdag alweer in eigen huis tegen de nummer tien van de derde divisie Waterlanders uit Nieuwkoop, In een moeilijk verlopen wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 te winnen via de setstanden 21-25, 22-25, 25-17, 31-29 en 15-4.


Trainer/coach Martin Rutten kon na de verloren bekerwedstrijd niet beschikken over de volledige selectie, maar kon wel Eden Wensveen inzetten. De volgende basis begon de wedstrijd: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil, Anniek Scheffers en libero Jolien van Dam.

Villa Dorrestein kreeg een hard werkend team tegenover zich, die technisch niet echt goed waren, maar dat vond de scheidsrechter echter geen bezwaar. Waterlanders wist alles van de grond te houden en kon daardoor deze set met 21-25 winnen.

In de tweede set kwam Eden Wensveen voor de Anniek Scheffers in het veld. De passing van Zevenhuizen lag niet goed en coach Martin Rutten wisselde daarvoor Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman. In de set viel Sonja van Mil uit en kwam Izzy van Spengen in het veld. Deze set gaat met 22-25 verloren, maar de energie zat er wel in en dit gaf voor de volgende set vertrouwen.

Met dezelfde opstelling ging Villa Dorrestein de derde set aan. Marlies Nobel neemt de positie van Demi van Es over, Er ontspon een gelijk opgaande strijd maar Izzy van Spengen werd opgezocht door de Waterlanders in de pass en coach Martin Rutten verving haar door Marina Mijajlovic die de pass beter onder controle had. Daarmee kon Zevenhuizen deze set naar zich toe trekken met 25-17.

De vierde set is cruciaal of je wint of verlies, met dezelfde opstelling weet Villa Dorrestein deze set goed te scoren, maar Waterlanders roken de winst en gaven alles. Dit werd een spannende strijd waarbij de teams elkaar niets toegaven. Bij 23-22 nam coach Martin Rutten een time-out en wisten de Zevenhuizense dames naar setpoint te spelen. Deze werd telkens weggewerkt door de Waterlanders pas na dat Marina Mijajlovic weer gelijk maakte bij 29-29 kon Vera Bruggeman deze set met 31-29 binnen halen.

De beslissende vijfde set werd aangevangen met dezelfde opstelling en nadat Mariëlle Gerritsen de service terug wist te halen met 3-2 kwam Tara van Zijl aan de opslag. Tara van Zijl wist de stand naar 14-3 te brengen en Mariëlle Gerritsen mocht het met haar aanval deze set met 15-4 winnen afsluiten. Daarmee wist Villa Dorrestein de slechte start van de week weg te poetsen.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staat zaterdag 9 december de uitwedstrijd in Vleuten tegen het tweede team van Limes om 14.00 uur op het programma.コメント


bottom of page