top of page

Dames Villa Dorrestein ZVH maakt geen fouten

Zevenhuizen, de dames van Villa Dorrestein ZVH speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen het tweede team van Inter Rijswijk. Als eerbetoon aan de pas overleden sponsor Bert van Keppel van Jumbo werd de warming up in de Jumbo shirts gedaan  en werd aan het begin van de wedstrijd één minuut stilte betracht. Hierna kon de wedstrijd beginnen en dit werd een leuke spannende strijd, die de Zevenhuizense dames met 4-0 wisten te winnen via de setstanden 25-13, 25-22, 25-21 en 25-22.

 

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Michelle van der Knaap-Bijl kon beschikken over een volle selectie, waarbij jeugd speelster Luca Hessing de afwezige Flore Gravensteijn verving. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen, Marina Mijajlovic, Julia Zwinkels  en libero Jolien van Dam.


In de eerste set lieten de dames van Villa Dorrestein zien waarom zij de koploper van de derde divisie zijn. Vanaf het begin werd de druk op Inter Rijswijk gezet met de service van Demi van Es, gevolgd door een ander teamlid en moesten de gasten bij 8-3 hun eerste time-out nemen. Inter Rijswijk probeerde van alles, maar de serve van Julia Zwinkels zorgde ervoor dat Zevenhuizen verder uitliep. In de eindfase wist Mariëlle Gerritsen veelvuldig te scoren en werd deze eerste set met 25-13 winnend afgesloten.

In de tweede set bleef de opstelling staan en kon met Mariëlle Gerritsen in de hoofdrol direct afstand nemen en nam Rijswijk bij 5-0 de eerste time-out. Hierna kon Inter langzaam maar zeker meer in de wedstrijd komen en door een hecht blok de Zevenhuizense aanvallen keren. Bij 11-9 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out maar kon niet voorkomen dat de beide teams bij 13-13 op gelijke hoogte kwamen. Bij 14-13 kwam Sonja van Mil in het veld voor Marina Mijajlovic, er volgde een gelijk opgaande strijd waarbij Villa Dorrestein weer een lichte voorsprong nam en bij 24-21 werd de wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Vera Bruggeman deze set met 25-22 winnend afsluiten.

Ook in de derde set bleef de basis staan en weer werd de score geopend door Demi van Es met haar serve. Toch kon Inter Rijswijk nu sneller wat aan doen en met goede serve en blokkering werd het gat kleiner. Bij 9-9 kwam Sonja van Mil in het veld voor Vera Bruggeman en ging het scoreverloop gelijk op, zelfs Jolien van Dam als libero kon een punt scoren. Villa Dorrestein wist nu verder te gaan een met de aanval van Julia Zwinkels en Mariëlle Gerritsen werd door gestoten naar een 20-14 voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en Tara van Zijl wist deze set met 25-21 in handen te nemen.

In de vierde set liet coach Martin Rutten Sonja van Mil staan en kregen ze een oplevend Inter Rijswijk tegenover zich. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht en werd een spannend geheel getoond aan het publiek. Bij 12-11 nam Anniek Scheffers de [positie van Julia Zwinkels over en kon gelijk met haar blokkering scoren. Villa Dorrestein wist in deze fase uit te lopen naar 15-12 en op deze stand kwam de jeugd binnen de lijnen. Met een dubbele wissel kwamen Izzy van Spengen en Marlies Nobel in het veld voor Demi van Es en Mariëlle Gerritsen. Zevenhuizen ging op dezelfde voet door en bij 19-13 nam Rijswijk hun tweede time-out, dit had nog niet direct effect. Rijswijk wist langzaamaan dichterbij te komen en bij 22-17 kwam Luca Hessing voor Marina Mijajlovic binnen de lijnen. Op het eind kon Anniek Scheffers de set binnen halen met 25-22 en kon Villa Dorrestein de volle vijf punten in huis houden.

Voor de dames van Villa Dorrestein staat nu een rustperiode tot aan het nieuwe jaar gepland en zullen zij in 2024 beginnen op zaterdag 13 januari met een uitwedstrijd in Stolwijk tegen het team van Dosko DS 1 om 13.30 uur. Dosko staat op een derde plaats met drie punten minder. Het wordt direct vanaf het nieuwe jaar een goede krachtmeting in de derde divisie en daarna volgt in de week daarop de strijd met nummer twee.

Als eerbetoon aan de overleden sponsor Bert van Keppel de overwinningsfoto achter het sponsorbord.Comments


bottom of page