top of page

Dames van Jumbo ZVH strijdend ten onder bij Taurus in Houten

Houten, zaterdag gingen de dames van Jumbo ZVH naar Houten om het op te nemen tegen het tweede team van Taurus. In een moeizaam verlopen wedstrijd moest Jumbo ZVH met 4-0 hun meerdere in Taurus erkennen. Via de setstanden 25-13, 25-20, 25-12 en 25-13 werd deze winst door Taurus binnengehaald.

Coach René van Essen moest het zonder assistent Michelle van der Knaap-Bijl doen en kon ook niet beschikken over een volledige spelverdelers groep. Demi van Es was afwezig en Inge van Tilburg was aanwezig maar nog niet volledig hersteld. Daarom werd de wedstrijd aangevangen met de volgende basis: Chiara Broek, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Sterre van Wensveen, Tara van Zijl en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames begonnen de set met serveren en wisten het eerste punt te scoren. Daarna nam Taurus het heft in handen en wist met veel servicedruk de passing van ZVH te bestoken, die daar geen goed antwoord op had.

René van Essen nam bij 8-1 zijn eerste time-out, maar kon er niet voor zorgen dat de opslag daarna werd teruggehaald. Om de passlijn te veranderen werden wissels ingezet, Marina Mijajlovic voor Sterre van Wensveen en Sonja van Mil voor Vera Bruggeman, dit had effect. Jumbo ZVH kon met hun service ook druk op Taurus zetten en werd de achtervolging goed ingezet. Deze werd bruut gestopt door het uitvallen van spelverdeelster Chiara Broek, naar het laat aanzien dat dit een hamstringblessure is. Inge van Tilburg, nog niet helemaal fit, nam de spelverdeling over. De achterstand bleef onveranderd en daarmee kon Taurus deze eerste set met 25-13 winnend afsluiten.

Jumbo ZVH begon de tweede set met dezelfde opstelling als die de eerste set eindigde. Coach René van Essen hield de jonge alleskunner Sterre van Wensveen achter de hand mocht spelverdeelster Inge van Tilburg niet meer verder kunnen. Door een verkeerd ingevuld wedstrijd briefje moest gelijk een wissel uitgevoerd worden. In deze set wist Jumbo ZVH met hun service vanaf het begin druk te zetten op Taurus en een gaatje te slaan. Er werd door de Zevenhuizense dames hard gewerkt in de verdediging en kwamen zelf beter in hun ritme. Maar Taurus wist zich te herpakken en kwam door een ontketende servicedruk, die de Jumbo passlijn danig onder druk zette, werd de ZVH-voorsprong omgebogen naar een achterstand en konden de dames van Taurus deze set met 25-20 winnen.

De derde begon Jumbo met Anniek Scheffers voor Tara van Zijl, ook nu weer was servicedruk van Taurus hoog. Vroeg in deze set kwam Son ja van Mil voor Vera Bruggeman in het veld om wat meer aanvalsdreiging te hebben aan het net. Er volgde een spannende strijd, waarbij er een groot aantal mooie rally’s gespeeld werd en er fel verdedigd werd. Taurus wist met hun service een aantal aces te scoren en daarmee liepen zij snel uit naar een 25-12 setwinst.

In de vierde set probeerde Jumbo ZVH vanaf het begin een poging om de aanval van Taurus te ontregelen door met de service druk uit te oefenen. Nu was de bij Taurus ingevallen spelverdeler die er een totaal eigen aanvalsstrategie op na hield door bijna alles zelf te willen scoren. Hierdoor verloor ZVH het geloof in een positief resultaat in deze set en moest lijdzaam toezien dat ook deze set door Taurus met 25-13 werd binnengehaald.

Voor de Zevenhuizense dames staat een drukke week op het programma. In het kader van de Bekercompetitie speelt Jumbo ZVH op donderdagavond 17 maart a.s. om 19.45 uur in Swanla tegen Volevo. Zaterdag spelen de dames ook weer thuis in Swanla en dan is om 16.15 uur het derde team van VV Utrecht hun opponent.