top of page

Dames Jumbo ZVH voert met service de boventoon

Zevenhuizen, zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH onder toeziend oog van Jumbo sponsor Bert van Keppel in Swanla tegen het team van DVC uit Driebruggen. Met hun sterke service wisten de Zevenhuizense dames de gasten onder druk te zetten en wonnen via de setstanden 25-17, 25-18, 25-21 en 19-25 met 3-1. Daarmee stijgen ze gelijk op de ranglijst.


Trainer/coach René van Essen bracht de volgende basis binnen de lijnen: Sonja van Mil nog steeds als libero en de spelverdeelsters Demi van Es, Inge van Tilburg en de aanvalsters Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Vera Bruggeman en Marleen van Vliet. Vanaf het begin wist Vera Bruggeman met haar service de druk bij DVC op te voeren en kwam Jumbo ZVH al snel op een 6-1 voorsprong. In deze set lieten de andere speelsters van Jumbo ZVH zich vanaf de opslaglijn ook hun kracht zien. Marleen van Vliet zorgde dat Jumbo in de dubbele cijfers kwam 11-6.

Ook was de aanval van Vera Bruggeman een geducht wapen. In de eindfase kon Inge van Tilburg met haar service van 19-14 naar setpoint 24-15 komen. DVC wist nog wat punten te scoren en uiteindelijk werd deze set met 25-17 afgesloten.

In de tweede set bleef Jumbo op dezelfde voet doorgaan en maakten met hun service DVC moeilijk om in hun ritme te komen. Naast de sterke service wist Jumbo ook sterk te acteren op het midden en konden Mariëlle Gerritsen en Anniek Scheffers lustig scoren. DVC probeerde van alles wisselde zelf de maximale inzet, maar kon niet onder druk uit komen. De Zevenhuizense dames wisten met Mariëlle Gerritsen het beslissende setpunt te scoren 25-18.

Coach René van Essen moest in de derde set al snel naar een time-out grijpen, bij 0-3 wist Jumbo het tij de keren. Door de aanvallen van Marleen van Vliet en Inge van Tilburg kwamen de Zevenhuizense dames weer op voorsprong. Bij 18-14 kwam Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman in het veld. Ook nu weer was de opslag doorslaggevend. Bij 24-16 stokte de aanval en bij 24-21 kwam Tara van Zijl voor Demi van Es binnen de lijnen. Hierna wist Marleen van Vliet deze set met 25-21 binnen halen.

DVC maakte in de vierde set dankbaar gebruik dat de focus bij Jumbo weg viel. Er werd nu door de gasten beter geserveerd en keken de Zevenhuizense dames weer snel tegen een 0-4 achterstand aan. Nu lukte het niet om het tij te keren daarom wisselde coach René van Essen regelmatig de speelverdeler aan het net door een aanvalster. Dit had te weinig effect en de Zevenhuizense dames moesten toezien dat DVC deze set met 19-25 wist te winnen. Hiermee houden de Jumbo dames toch vier punten over aan deze 3-1 winst.


Aanstaande zaterdag spelen de Jumbo ZVH dames in Rijswijk tegen het team van Inter Rijswijk 2, dit team staat net één plaats onder de dames. Aanvang is om 14.15 uur.


Comments


bottom of page