top of page

Dames Jumbo ZVH op karakter naar een vijfsetter

Leidschendam, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag hun tweede uitwedstrijd van de week en kregen Volevo als tegenstander, die al drie wedstrijden had gespeeld en op een zesde plaats stond. In een spannende wedstrijd kon Jumbo ZVH er een vijfsetter uitslepen. Via de setstanden 22-25, 25-19, 25-14, 23-25 en 15-7 hielden de Zevenhuizense dames er twee punten aan over.

Coach René van Essen kon nog steeds niet beschikken over de vaste libero Jolien van Dam en zette wederom Marina Mijajlovic als libero in. De volgende basis kwam in het veld: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Tara van Zijl, Sonja van Mil, Vera Bruggeman en Demi van Es.

Jumbo ZVH kende een stroeve start en kwam al snel achter, Maar met Marleen van Vliet aan de opslag lijn werd de stand weer gelijk getrokken. Het score verloop ging nu op en neer maar bij 18-18 wisten de Jumbo dames met de service van Sonja van Mil een gat slaan en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen en Jumbo kon met 22-25 deze set winnend afsluiten.

In de tweede set tapte Volevo uit een ander vaatje en kon nu met meer servicedruk de aanvallen van Jumbo ontregelen. Bij 7-1 moest coach René van Essen een time-out nemen, deze bracht niet het beoogde effect en de achterstand kon niet ingehaald worden en Zevenhuizen moest toezien dat met 25-19 deze set naar Volevo toeging.

In de derde set nam Inge van Tilburg het spelverdelen over van Demi van Es. De set begon gelijk opgaand, maar naarmate deze vorderde wist Volevo met hun sterke service Jumbo onder druk te houden. Deze set ging dan ook met 25-14 over in handen van de thuisploeg. In de vierde set wisten de Zevenhuizense dames hun niveau weer te halen en kon met Inge van Tilburg aan de opslag de lichte achterstand ombuigen en werd het scoreverloop gekanteld in het voordeel van Jumbo ZVH. Ook Tara van Zijl en Vera Bruggeman waren met hun service ook succesvol. In de eindfase werd het nog spannend, met een time-out van coach René van Essen bij 23-23 kon Jumbo ZVH toch de set uitspelen naar 23-25.

In de vierde set werd uit voorzorg Marleen van Vliet op de bank gehouden en werd er weer geïmproviseerd. Mariëlle Gerritsen op de diagonaal en Inge van Tilburg op het midden met Demi van Es als spelverdeler. Jumbo ging gretig deze set in en wilde het scoreverloop te snel hun hand zetten. Hierdoor werd er teveel onnodig fouten gemaakt en Volevo herleefde gelijk. Zij maakten dankbaar gebruik ervan en wisten nu de druk weer op de Zevenhuizense dames te leggen en met 15-7 werd de wedstrijd afgesloten. Jumbo ZVH hield in ieder geval er twee punten en een goed gevoel eraan over.

Voor zaterdag staat nu weer een thuiswedstrijd op de rol. Dan speelt Jumbo ZVH om 16.15 uur in Swanla tegen het tweede team van Spaarnestad uit Haarlem. Deze ploeg staat onder Jumbo ZVH op de ranglijst, dit wordt dus een belangrijk duel om punten te maken.