top of page

Dames Jumbo ZVH behalen volle winst tegen VSTS

Bodegraven, Jumbo ZVH dames speelden zaterdag weer een competitiewedstrijd en om de koppositie te behouden was een 4-0 uitslag en daarmee vijf punten te behalen een must. Het team van VSTS staat in de onderste regionen van de derde divisie en daar waren volop kansen om dit voor elkaar te krijgen. Met duidelijke overmacht in de eerste drie set en een moeizame vierde set werd via de setstanden 17-25, 18-25, 14-25 en 24-26 ween mooie 4-0 overwinning neergezet


Coach Cees van Mullem kon in deze wedstrijd weer indien nodig beschikken over de net herstelde Mariëlle Gerritsen, De volgende basis kwam binnen de lijnen: Inge van Tilburg, Julia Zwinkels, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam.


De Zevenhuizense dames begonnen met Inge van Tilburg aan de service en kon VSTS direct onder druk zetten, Jumbo zorgde dat VSTS al snel bij 2-7 een time-out moest nemen. Deze voorsprong werd steeds verder uitgebouwd en bij 10-18 kwam Demi van Es voor Inge van Tilburg in het achterveld erin. Jumbo ZVH wist de focus vol te houden en met de opslag van Julia Zwinkels konden de Zevenhuizense dames naar 12-23 uitlopen. Hierna verslapte de aandacht wat en nam coach Cees van Mullem bij 16-23 een time-out. Nadat het setpoint kwam, werd de spelverdeelster wissel weer terug gedraaid en kon Jumbo deze set met 17-25 afsluiten.

Jumbo trad in de tweede set weer aan met dezelfde opstelling en nu ging de beginfase gelijk op tot 8-8. Met de service van Inge van Tilburg kon Jumbo scoren met hun blok en aanval en bij 9-12 kwam Demi van Es weer voor Inge van Tilburg in het veld en zij bleef staan tot 10-18. Ook nu konden de Zevenhuizense dames stand houden en na een time-out bij 18-24 werd direct het setpoint gescoord en sloot Jumbo deze set met 18-25 af.

In de derde set kwam VSTS beter in de wedsstrijd en kon nu beter scoren en bij 7-4 wist Jumbo de side-out te winnen en kon Marina Mijajlovic aan service de verdediging van VSTS lastig maken, waardoor de aanvallen van VSTS inboette en de Zevenhuizense blokkering weinig moeite had om deze tegen te houden. Bij 7-8 vluchtte de coach van VSTS in een time-out en kon de opslag terughalen. Zevenhuizen wist door te stoten en bij 11-14 werd weer van spelverdeelster gewisseld. Met Vera Bruggeman aan de opslag werd de stand naar 12-22 gebracht en bij 13-23 verliet Demi van Es weer het veld voor Inge van Tilburg. Jumbo kon nu deze set met 14-25 winnen.

De laatste set, vaak een lastige daar de focus minder wordt bij het team die al drie sets gewonnen heeft, maar nu lieten de Zevenhuizense dames zien waarvoor zij waren gekomen. Ook nu nam VSTS gelijk het initiatief en 8-5 werd door Jumbo de eerste time-pit genomen. Bij 11-7 kwam Mariëlle Gerritsen in het veld voor Julia Zwinkels. Langzaam kwam ZVH dichterbij en bij 14-9 kwam Demi van Es in het veld en kon met haar service het VSTS weer lastig maken en Inger van Tilburg nam bij 16-15 het stokje weer over van haar. In de eindfase wist Jumbo ZVH met hun service de verdediging van VSTS goed te bestoken. VSTS wist toch nog op setpoint te komen bij 24-21, maar Anniek Scheffers wist met haar service VSTS danig onder druk te zetten en Jumbo ZVH wist de aanvallen van hen goed te pareren zowel verdedigend door ;libero Jolien van Dam als blokkerend door Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 24-26 setwinst van Jumbo ZVH en daarmee nemen de dames vijf punten mee naar huis en staan zij weer alleen aan kop.

Voor de Jumbo ZVH dames staat voorlopig geen wedstrijden in februari op het programma, zij zullen pas zaterdag 11 maart om 16.15 uur in het Dorpshuis Swanla weer aan de bak gaan en spelen dan tegen het team van AVV Keistad 2 uit Amersfoort.Comments


bottom of page