top of page

Bekerwinst voor dames Villa Dorrestein ZVH op Spaarnestad

Zevenhuizen, de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein speelden dinsdagavond in Swanla tegen derde divisionist Spaarnestad 2 in de eerste ronde om de beker. In een mooie wedstrijd wist Zevenhuizen via de setstanden 25-19, 25-15 en 25-13 met 3-0 te winnen en de volgende bekerronde te halen.


Trainer/coach Martin Rutten samen met Michelle van der Knaap-Bijl kon weer beschikken over Flore Gravensteijn. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Mariëlle Gerritsen, Julia Zwinkels, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam.

Villa Dorrestein begon wat weifelend aan de wedstrijd en bleef in het begin wat achter op de Spaarnestad, maar had in Sonja van Mil een sterke aanvalster die goed bediend werd door Demi van Es en de score nooit te ver uitliep. Bij 13-14 kwam Marina Mijajlovic voor Vera Bruggeman in het veld, Zevenhuizen wist nu het scoreverloop naar hun hand te zetten en bij 18-16 kwam Anniek Scheffers voor Mariëlle Gerritsen even in het veld voor de opslag. Na haar service werd deze wissel teruggedraaid. Zevenhuizen het ritme gevonden en bij 19-17 kwam Vera Bruggeman weer in het veld. Gestaag liepen de Zevenhuizense dames verder uit en kon Demi van Es met haar service de druk op Spaarnestad verhogen. Uiteindelijk wist Vera Bruggeman deze met 25-19 binnen slaan.

Met dezelfde opstelling trad Zevenhuizen in de tweede set aan. Tot 8-8 hielden de beide teams elkaar in evenwicht, Verdedigend wist Jolien van Dam weer prachtige staaltjes van reddingen te verrichten. Daarna kon Demi van Es voor Villa Dorrestein de score ophogen naar 18-11 met haar service, ondersteund door de aanvallen van Mariëlle Gerritsen. Coach Martin Rutten maakte gelijk gebruik bij deze grote voorsprong om jeugdspelers in te zetten. Bij 20-12 nam Marlies Nobel het spelverdelen over van Demi van ES. De service van Tara van Zijl zorgde ervoor dat Zevenhuizen op setpoint kwam en deze werd bij 25-15 verzilverd.

Coach Martin Rutten liet Marlies Nobel als spelverdeelster staan en bracht Flore Gravensteijn voor

Vera Bruggeman in het veld. Villa Dorrestein startte gelijk goed in deze set en met een sterke aanvallen van Flore Gravensteijn en liep uit naar 8-4. Bij 11-6 stuurde Zevenhuizen coach Marina Mijajlovic in het veld voor Sonja van Mil. De Zevenhuizense dames bleven de druk op Spaarnestad leggen en bij 14-7 kwam Izzy van Spengen voor Mariëlle Gerritsen binnen de lijnen. In de eindfase kon Spaarnestad nog wat terugdoen, maar de voorsprong was te groot en Villa Dorrestein kon deze set met 25-13 winnend afsluiten. Met deze 3-0 winst gaan de dames naar de volgende bekerronde.

Voor de Zevenhuizense dames staat de volgende competitie wedstrijd op zaterdag 28 oktober a.s. tegen het tweede team van Taurus in Houten op het programma, Wedstrijd zal dan om 16.30 uur beginnen.

Comments


bottom of page