top of page

Active Living Orion te sterk voor Scherp in Packaging ZVH

Doetinchem: de Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging ZVH speelden vrijdagavond hun eerste competitie wedstrijd tegen Active Living Orion. De thuisclub was beter op elkaar ingespeeld en de heren uit Zevenhuizen duidelijk niet. Met overwicht wist Orion deze wedstrijd via de setstanden 25-9, 25-17 en 25-18 met 3-0 te winnen.


De Zevenhuizense trainers en coach Kristian van der Wel en Ronald Kooijman konden in deze wedstrijd geen gebruik maken van een complete selectie. De ziekenboeg van Zevenhuizen is vol, de twee middenaanvallers Jasper de Jong (schouder) en Jesse Hanemaaijer (enkel) en spelverdeler Steven Oei (hand) zijn geblesseerd en niet inzetbaar. Coach Kristian van der Wel had Julian Perdijk, Bram van der Wel en Ton Sonneville tot zijn beschikking. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Timothy Scheffers. Benjamin Parkinson, Vincent van der Kraats, Koen Herrebout, Koen Herrebout, Julian Perdijk en libero Richard Rademaker.

In de eerste set kregen de Zevenhuizense heren een ontketend Orion tegenover zich, op alle fronten waren de gastheren Scherp in Packaging de baas. Met een sterke service werd de verdediging onder druk gezet. Kwam er een toch nog een aanval eruit, dan zorgde een hecht blok dat er niet gescoord kon worden. Coach Kristian van der Wel wisselde bij 18-5 nog wel en stuurde Ivo Lunsing voor Vincent van der Kraats in het veld. Orion liep snel uit en kon deze eerste set met 25-9 naar zich toehalen.

In dezelfde samenstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set. De eerste aanval van Vincent van der Kraats was gelijk raak en dat gaf gelijk vertrouwen. De beide teams hielden elkaar in evenwicht en aan Zevenhuizense kant wist Benjamin Parkinson te scoren. Na 6-6 liep Orion iets uit en nam coach Kristian van der Wel bij 8-6 zijn eerste time-out. Hierna kon de service teruggehaald worden. Met een sporadisch Zevenhuizens blok, van Koen Herrebout, bleef het gat klein en kon zelfs tot 14-14 gelijk komen. Orion wist nu een eindspurt in te zetten en een time-out hielp niet. Bij 20-15 nam Max Nieuwstad de positie van Koen Herrebout over. In de eindfase voerde Kristian van der Wel een dubbele wissel uit Ivo Lunsing en Tom Sonneville kwamen binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats. Het mocht niet baten en met een blok, één van de dertien blokken, maakt Orion deze set de hunne met 25-17.

In de derde set wijzigde coach Kristian van der Wel de samenstelling en Ivo Lunsing, Max Nieuwstad en Lennaert Hogenhout mochten het opnemen tegen Orion. Tot 7-6 bleef het gat klein, daarna nam Orion meer afstand en bij 12-6 kwam Koen Herrebout weer in het veld voor Max Nieuwstad. In het vervolg wist Scherp in Packaging Orion te volgen en zelfs de coach van Orion nopen tot het nemen van een time-out bij 19-14 om de opmars van Zevenhuizen te stoppen. Dit lukte en bij 20-16 kwam Max Nieuwstad weer binnen de lijnen, in de eindfase werd Timothy Scheffers nog even gewisseld voor Bram van der Wel voor de blokkering. Dit had geen effect en Orion kon deze set met een snoeiharde aanval met 25-18 winnend afsluiten en zo de eerste overwinning noteren.


Voor de heren van Scherp in Packaging staat zaterdag 28 oktober de volgende wedstrijd op het programma. Met een aangepaste aanvangstijd van 18.30 uur spelen de heren in Swanla tegen het TalentTeam Papendal. Hier hebben de heren meer kans op een goed resultaat. Kom allen een moedig de heren aan zij hebben het nodig.


Active Living Orion: Jannes van der Ham (10), Beau Wortelboer (6), Liam McCluskey (1), Luuk Hoge Bavel (10), Samuli Kaislasalo (12), Tom Koops (10)(Sakari Makinen (5)), Mats Bleeker (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(2)(Lennaert Hogenhout (2)), Koen Herrebout (3)(Max Nieuwstad (1)), Timothy Scheffers(1), Vincent van der Kraats (4)(Ivo Lunsing (6)), Julian Perdijk, Benjamin Parkinson (5), Richard Rademaker (L)


Comments


bottom of page