top of page

Nuttige oefendriekamp dames Jumbo ZVH

Zevenhuizen, zaterdag 29 augustus konden de dames van Jumbo ZVH weer voor het eerst in het nieuwe seizoen een volleybalwedstrijd spelen. De Zevenhuizense dames deden dit in Swanla gelijk in een driekamp met Compaen uit Oostzaan, een derde divisionist en het derde damesteam van VCN uit Capelle, spelend in de tweede divisie.

De Jumbo ZVH dames begonnen deze zaterdag met de eerste wedstrijd tegen Compaen, met de vertrouwde opstelling met Demi van Es als spelverdeelster.

De Zevenhuizense dames hadden duidelijk er zin in en wisten met hun sterke service de druk op de gastdames uit Oostzaan te zetten en goed te scoren. De eerste twee sets ging dan met duidelijke cijfers 25-10 en 25-16 naar Zevenhuizen. In de derde set verliep het moeizamer maar konden de dames de set alsnog met 26-24 winnend afsluiten. Hierna konden de Jumbo dames bijkomen en naar de wedstrijd tussen Compaen en VCN 3 kijken en zagen de Capelse dames eveneens met 3-0 winnen.

In de tweede en laatste wedstrijd van Jumbo ZVH, traden zij op tegen tweede divisionist VCN 3. De Zevenhuizense dames speelden nu met de twee nieuwkomers in het veld: Inge van Tilburg als spelverdeelster en op de diagonaal stond Marina Mijajlovic. Vanaf het begin bestookten de Zevenhuizense dames de dames VCN met een snoeiharde service en daardoor kreeg de Jumbo blokkering voldoende grip op de Capelse aanvallen.

Zevenhuizen wist een goede voorsprong op te bouwen en konden die tot het eind toe vasthouden en deze set met 25-20 winnend afsluiten. In de tweede set begon ZVH goed, maar de dames van VCN wisten nu verdedigend alles te pakken en meet grip op de wedstrijd krijgen. Na een gelijk opgaande eindstrijd wist VCN deze set met 26-24 te winnen. De Zevenhuizense dames waren nog niet hersteld van het verlies en zagen VCN met een sterke service snel op voorsprong komen, die te groot bleek om in te halen. Uit eindelijk werd deze set op 19-25 beslist.

Na afloop was trainer/coach René van Essen en zijn assistent Michelle van der Knaap-Bijl niet ontevreden over deze oefen driekamp. De selectie van de dames van Jumbo ZVH die het komend seizoen in actie komt ziet er alsvolgt uit: Demi van Es, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Marina Mijajlovic Inge van Tilburg en libero Jolien van Dam.

Voor zaterdag 5 september staat er weer een driekamp op het programma, dan spelen de dames in Nieuwegein tegen Vives en Set Up 69, de aanvang van de eerste wedstrijd is om 13.00 uur.

Voor de reguliere competitie beginnen de wedstrijden vanaf 19 september. Jumbo ZVH speelt dan in Zoetermeer om 20.00 uur tegen Zovoc.

bottom of page