top of page

Spelers RECO-ZVH behalen zevende plaats op het NK Beach

Scheveningen, afgelopen weekend werden op het strand van Scheveningen bij het Beach stadion de NK Beach Senioren gespeeld. Vanaf vrijdag waren 24 heren en dames teams aan het strijden voor een plek bij de laatste zestien, die op zaterdag streden om de halve finale en finale op zondag te halen.

Op vrijdag speelden Gianno Beij met Jorn Lorsheijd, Max Nieuwstad met Tom Feldkamp en een echte RECO ZVH duo Chris van Mullem met Mika Prins. P vrijdag werd er gespeeld in poules Voor Gianno Beij en Max Nieuwstad was het puntenverschil minimaal alle teams hadden een gelijk aantal punten maar het quotiënt was voor hen ongunstig en daardoor eindigden zij op plaats 25. Voor Chris van Mullem en Mika Prins waren de punten ook gelijk maar door een beter quotiënt wisten zij zich te plaatsen voor de zaterdag.

De eerste wedstrijd van de zaterdag om 9.30 uur ging verloren, maar dat was tegen de latere kampioen Jasper Bouter en Ruben Penninga. Daarna volgde de wedstrijd tegen het beach team Wessel Keemink / Sven Vismans een sterk beachvolleybalteam. Maar deze wedstrijd werd knap met 2-0 (21-18, 21-19) door Chris van Mullem en Mika Prins gewonnen,

De Zevenhuizense heren hadden de smaak te pakken en hadden meer grip op de weersomstandigheden. Het volgende duo werd na een zwaar bevochten wedstrijd, de eerste set werd 28-26 en de tweede 21-13. Hiermee kwamen zij in de ronde die bij verlies een zevende plaats zou opleveren.

In deze ronde kwamen zij op veld vier, waar de ballen door de wind alle kanten opgingen tegenover de latere finalist Stefan Boersma en Yorik de Groot te staan. Zij konden beter met de wind omgaan en wonnen deze wedstrijd met 2-0 en daarmee eindigen Chris van Mullem en Mika Prins op een mooie zevende plaats.

Voor de meeste spelers is het beach seizoen over en gaan vanaf komende week weer in de zaal trainen.

bottom of page