top of page

Zitvolleyballers ZVH laten zich overbluffen

Zevenhuizen, weer na een lange rustperiode mochten de zitvolleyballers van ZVH, weer eens een competitiewedstrijd spelen. In eigen huis kwam de koploper van de eredivisie, vc Allvo uit Almere op bezoek. Deze wist via de setstanden 15-25, 24-26, 19-25 en 20-25 een 4-0 overwinning te behalen en vijf punten mee naar huis te nemen.

Gelegenheidscoach Jaap Mensink, kon slechts over een kleine selectie beschikken en stelde in de eerste set de volgende basis op: Merijn Bruijne, Karen Knip, Robert-Jelle Breunisse, Tom Poortman, Daan van Egmond en Thomas de Vries. Het team van ZVH moest duidelijk weer in hun spel zien te komen en Allvo had al meer wedstrijden gespeeld en begonnen gelijk met ZVH onder druk te zetten.

Coach Jaap Mensink moest al snel bij 1-7 een time-out nemen. ZVH bleef achter de feiten aan spelen en alleen Merijn Bruijne wist op gezette tijden met zijn aanval te scoren. Bij 9-19 kwam Arjen Langeler voor Daan van Egmond aan de opslag lijn. Hij wist met zijn service druk op Allvo uit te oefenen en zorgde dat er punten werden gescoord. Maar de achterstand was te groot en Allvo besliste deze set bij 15-25. In de tweede set bleef Allvo scoren met hun aanval en blokkering, toch bleef Zevenhuizen goed in hun spoor en kon halverwege met een sterkere blokkering het gat zelfs verkleinen tot twee punten.

Aanvallend kon Thomas de Vries de stand op 20-21 brengen en kwam Arjen Langeler weer voor de service in het veld, en werd de stand gelijk getrokken. In de eindfase bij 24-24 was de service van Allvo sterk en het beslissende punt werd door een onbegrepen beslissing door de scheidsrechter aan Allvo gegeven. Die dankbaar de set met 24-26 af sloot.

In de derde set wist ZVH een 5-12 achterstand na een time-out mede door een sterke blokkering van

Daan van Egmond en Thomas de Vries en service van Robert-Jelle Breunisse naar 11-12 brengen. Na de time-out van Allvo kwamen deze weer in hun spel en speelde deze set verder uit naar 19-25. Ook in de vierde set ging het scoreverloop op en neer en kon ZVH zelfs bij 17-16 voorkomen. Helaas was het voor het team uit Zevenhuizen niet mogelijk om dit vast te houden en moest toezien dat Allvo ook de laatste set won met 20-25.

Voor de Zevenhuizense zitvolleyballers staat 14 maart om 16.15 uur de return wedstrijd tegen vc Allvo in Almere op het programma en dan hebben zij een kans om zich te revancheren.

De zitvolleyballers van ZVH zijn op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@zvhvolleybal.nl)

getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl