top of page

Belangrijke overwinning RECO ZVH op VoCASA

Zevenhuizen, in de return wedstrijd, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar namen de heren van RECO ZVH het op tegen VoCASA uit Nijmegen. Werd de eerste ontmoeting een 3-0 winst voor de Zevenhuizense heren, deze zaterdag was VoCASA duidelijk wat anders van plan en zorgde dat RECO alles moest geven. RECO wist deze wedstrijd ook te winnen via de setstanden 25-20, 17-25, 25-21 en 25-19 met 3-1 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over Thomas van Rij, die herstellende is van een enkelblessure en stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins.

Gianno Beij wist bij RECO de score te openen en het team kon langzaam maar zeker meer druk op VoCASA leggen. Toch bleven de Nijmegenaren in het spoor en konden de Zevenhuizense heren pas bij 9-8 het verschil groter te maken De service won aan kracht en daardoor kon de blokkering effectief zijn, Jan-Jaap van Schuylenburg en Benjamin Parkinson wisten hun punten te scoren. Coach Joost Joosten probeerde van alles om zijn team weer in de wedstrijd te krijgen, maar dat lukte niet en met een sterk blok werd deze set met 25-20 afgesloten. In de tweede set leek het erop dat RECO ging doorstoten, maar VoCASA had andere plannen en wist onder de druk uit te komen. Bij 5-7 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, dit had effect en Ricardo Hofman zowel aanvallend als blokkerend de stand naar 9-9 te brengen. VoCASA liet zich niet van de wijs brengen en vervolgde de ingeslagen weg en nam een voorsprong.

Bij 12-16 werd de bekende dubbele wissel door RECO coach uitgevoerd. In het veld kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Gianno Beij en Timothy Scheffers, dit had echter niet het gewenste effect om drie aanvallers aan het net te houden. VoCASA wist in die fase blokkerend veel te scoren. Ondanks de tweede time-out en de spelers wissel van Cain van Hal voor Ricardo Hofman bij 16-22 kon niet verhinderen dat VoCASA deze set met 17-25 winnend kon binnenhalen.

RECO wist in de derde set het goede begin weer vast te pakken en nam een lichte voorsprong, bij 7-5 moest VoCASA al een time-out nemen. Ook nu konden de Zevenhuizense heren door hun sterke service VoCASA onder druk zetten en met een hecht blok scoren. De gasten wisten toch weer bij te komen en bij 14-12 nam Zevenhuizen een time-out om de opmars te stoppen. Bij 16-13 wisselde coach Kristian van der Wel, Jan-Jaap van Schuylenburg voor Ludrich Innocente. VoCASA bleef aandringen en in de eindfase wist RECO met Gianno Beij de beslissende smash kon scoren en 25-21 de setstand werd. De vierde set werd een kraker,

In de begin fase hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht en pas na de dubbele cijfers kon RECO afstand nemen en kon topscorer Ricardo Hofman met zijn smash deze set met 25-19 binnen te slepen. Door deze 3-1 overwinning staat RECO steviger op de vijfde plaats in de eredivisie.

Voor de heren van RECO ZVH wordt komende week druk, woensdagavond om 19.00 uur gaan de heren het in Groningen opnemen in de halve finale van de beker tegen SAMEN Lycurgus. Zaterdag 18 januari gaan de RECO heren naar Houten toe om het in competitie verband op te nemen tegen Taurus, aanvang wedstrijd 20.00 uur. De heren van coach Kristian van der Wel kunnen zich dan revancheren voor de 2-3 nederlaag in eigen huis.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (2)(Max Nieuwstad), Chris van Mullem (8), Jan-Jaap van Schuylenburg (5)( Ludrich Inocente (1)), Gianno Beij (21) (Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman(24)(Cain van Hal), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)

VoCASA: Duco Krook (13), Max van Weerden (10), Joris Zwanenburg (2), Imre Harnischmacher (4), Colin Zuydgeest (20), Dion Verweij (12), Max van Weerden (3), Nikita Artamonov (3) (Zachary Omoshebi), Nils Fleuren (L)

bottom of page