top of page

RECO ZVH doet goede zaken bij het Talentteam Papendal

Ede, zaterdag 14 december speelden de heren van RECO ZVH in Ede tegen het Talentteam Papendal. In deze wedstrijd konden de Zevenhuizense heren laten zien, wat zij in de eerste helft van de competitie eigen gemaakt hebben. Was de eerste ontmoeting in Zevenhuizen een prooi voor de Talenten, dit was in deze ontmoeting totaal anders. RECO ZVH ging vol vertrouwen aan de slag in deze wedstrijd en wisten via de setstanden 23-25, 17-25 en 25-27 een knappe 3-0 overwinning boeken en zo vaster op een vijfde plek staan.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon zijn vaste opstelling niet het veld insturen, Ludrich Innocente was geblesseerd en Timothy Scheffers was nog niet optimaal hersteld van een ziekte. Daarom kwam de volgende basis binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Gianno Beij, Benjamin Parkinson en libero Mika Prins. RECO ZVH begon sterk aan de eerste set en zorgde met hun service ervoor dat het Talentteam niet in hun spel kon komen en de blokkering punten kon scoren. RECO ZVH nam in deze set snel een voorsprong, die uitliep naar 16-22. Hierna wist het Talentteam sterk terug komen naar 21-22. Coach Kristian van der Wel zette Thomas van Rij voor Chris van Mullem voor de service in het veld en RECO ZVH kon weer druk op het talentteam zetten en wist deze set met 23-25 winnend afsluiten.

De Zevenhuizense heren ging op de ingeslagen weg door en kon na de gelijke strijd tot 9-9 een gat slaan en liepen uit naar 14-20. Mede door de sterke inbrengen van de middenaanvallers en blokkeerders Benjamin Parkinson en Jan-Jaap van Schuylenburg werden de punten binnen gehaald. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en RECO ZVH nam met 17-25 deze set in bezit.

In de lastige derde set wisten de heren van het Talentteam het RECO ZVH moeilijk te maken en namen een voorsprong tot 23-20. Coach Kristian van der Wel wist in deze eindfase met zijn dubbele wissel, Max Nieuwstad en Timothy Scheffers kwam in het veld voor Bram Wiltenburg en Gianno Beij het tij te keren. RECO ZVH wist bij 23-23 Langszij te komen en zelfs bij 23-24 op match point te komen. Deze werd nog teniet gedaan door het Talentteam, maar met Max Nieuwstad aan de opslag konden de Zevenhuizense heren deze set toch nog met 25-27 winnen. Hiermee staan de heren vaster op een vijfde plaats in de eredivisie.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 21 december 2019 de bekerwedstrijd in Kampen tegen Reflex om 19.00 uur op het programma, Dit is de laatste wedstrijd van het jaar en de inzet is om de halve finale van de Nationale Beker te halen, Een wedstrijd die bij winst dan gespeeld gaat worden tegen SAMEN Lycurgus. Het competitie vervolg zal in het nieuwe jaar beginnen in Zevenhuizen, dan neemt RECO ZVH het in Swanla om 19.30 uur op tegen het team van VoCASA uit Nijmegen.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers), Chris van Mullem (5)(Thomas van Rij), Gianno Beij (17)(Max Nieuwstad ), Jan-Jaap van Schuylenburg (9), Ricardo Hofman (9), Benjamin Parkinson (13), Mika Prins (L)

bottom of page