top of page

Zitvolleyballers ZVH winnen vijfsetter in Haarlem

Haarlem, de zitvolleyballers van ZVH speelden zaterdag in Haarlem tegen het team van Spaarnestad. De spoeling is erg dun dit seizoen, gelukkig werd Arjen Langeler uit Heren Recreanten 2 bereid gevonden om in te vallen. Samen met Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Thomas de Vries en Karen Knip had coach Jaap Mensink precies 6 spelers om op te stellen.

ZVH begon sterk aan de wedstrijd. Tot 6-6 was het van beide kanten aftasten. Daarna had ZVH de draai gevonden en liep uit naar 6-11. Na een time-out van Spaarnestad maakte Robert-Jelle Breunesse met zijn service nog de 6-12 voordat de gastheren weer een punt maakte. Het team uit Zevenhuizen liep op de service van Thomas de Vries later in de set nog verder uit. Er werd een 10-20 voorsprong gepakt, welke niet meer uit handen gegeven werd. Met 16-25 ging de eerste set naar ZVH.

In de tweede set had Spaarnestad de zaken beter op orde en pakten zij een 4-1 voorsprong. ZVH bleef achter de feiten aan lopen en bij 12-8 nam Jaap Mensink een time-out om de rust binnen het team terug te brengen. Dit had niet het gewenste effect en bij 17-8 vond de tweede time-out plaats. ZVH pakte nog een paar puntjes en probeerde zo het lekkere gevoel terug te krijgen. Met 25-18 trok Spaarnestad de stand weer gelijk.

Het beeld in de derde set was vergelijkbaar met de tweede. Bij 10-3 vroeg ZVH weer een time-out aan. Het spel van ZVH leek in niets op het spel uit de eerste set. Bij 21-10 werd de tweede time-out genomen en sprak het team uit Zevenhuizen uit dat er meer te halen was in Haarlem. Door het spel heel simpel te houden en met lef te spelen probeerde het team terug te komen in de wedstrijd. Robert-Jelle Breunesse en Arjen Langeler gaven hier met goede aanvallen een perfect voorbeeld van. Ook Thomas de Vries scoorde met hele slimme balletjes, en langzaam maar zeker werd de achterstand ingelopen. Met 25-16 ging de set wel naar Spaarnestad, maar het goede gevoel was weer terug.

In de vierde set werd Spaarnestad al bij 1-5 gedwongen om een time-out te nemen. Merijn Bruijne wist met goed spel aan het net goed te scoren. ZVH liet Spaarnestad wel tot 8-8 weer bij komen. Maar op de goede service van Karen Knip werd de voorsprong weer gepakt. Tom Poortman pakte met een goede blokkering ook veel puntjes mee. Toch kwam het taaie Spaarnestad weer langszij en nam zelfs een 13-12 voorsprong. Vervolgens ging het gelijk op tot 21-20. In de slotfase was ZVH erg effectief en won met 22-25, waardoor de stand 2-2 werd.

Spaarnestad had eerder op de dag al tegen v.a.s. F.D.S. gespeeld en had daar met 2-3 verloren. Voor het Haarlemse team zou de vijfde set in de wedstrijd tegen ZVH dus de tiende set van die dag worden. Door een ijzersterke serviceserie van Arjen Langeler, die voor de eerste keer zitvolleybalde, werd er met een 8-0 voorsprong van kant gewisseld. Oud Duits international Thomas Renger aan de andere kant liet echter zien ook over een dergelijke service te beschikken en trok de stand naar 6-9. Het verschil was bij 10-12 het kleinst, maar ZVH speelde de set zakelijk uit en won met 10-15 de vijfde set en dus de wedstrijd met 3-2. Het is de eerste overwinning van het zitvolleybalteam in dit seizoen. Met 4 gespeelde wedstrijden en 5 punten is de laatste plek nu ook overgedaan aan Volley Tilburg.

De volgende wedstrijd voor de zitvolleyballers is op zaterdag 11 januari, wanneer Spaarnestad op bezoek komt in Dorpshuis Swanla. De wedstrijd start om 14.15.

De zitvolleyballers van ZVH zijn op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@zvhvolleybal.nl)