top of page

Dames Jumbo ZVH pakken de volle winst

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH wisten zaterdag in eigen huis de volle 4-0 winst te behalen op het uit Leidschendam afkomstige Volevo. Dit werd gedaan via de setstanden en 25-18, 25-14, 25-23 en 25-20, hierdoor stijgt Jumbo ZVH een plaats op de ranglijst.

Trainer/coach René van Essen was weer als coach aanwezig en stuurde de volgende basis het veld in: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Sonja van Mil, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Chiara Broek, en libero Jolien van Dam. Het score verloop in deze eerste set verliep in het begin gelijk op, de Zevenhuizense dames moesten nog in hun spel zien te komen. Dit gebeurde bij 11-12, Sonja van Mil zorgde ervoor dat de stand gelijk werd en daarna Jumbo ZVH door een sterke service van Michelle van der Knaap-Bijl en Loeki Sterkenburg de score op te laten lopen naar 19-13. Wat de coach van Volevo ook probeerde, de Zevenhuizense dames waren niet van hun stuk te brengen en Vera Bruggeman wist met haar aanval de set met 25-18 in Zevenhuizense voordeel te beëindigen.

Ook de tweede set gaf een zelfde beeld te zien, de dames van Jumbo ZVH wisten met hun service de verdediging van Volevo onder druk te zetten en te houden. Zevenhuizen bouwde een voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven en Chiara Broek kon deze set bij 25-14 winnend afsluiten.

In de derde set bracht coach René van Essen Marleen van Vliet binnen de lijnen voor Sonja van Mil, de dames wisten ook in deze set in de begin fase op voorsprong te komen. Door wat slordigheden in de aanval en de opslag werd het nog spannend. Bij 16-13 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Demi van Es en Rianne Hulst voor Michelle van der Knaap-Bijl en Chiara Broek, langzaam maar zeker werd de stand om gebogen en kon een lichte voorsprong gepakt worden.

De eindfase werd onnodig spannend en bij 22-23 werd de dubbele wissel terug gedaan. Hierna kreeg Vera Bruggeman een hoofdrol in de aanval en werd de eindstand van deze set op 25-23 gebracht. In de vierde set, altijd lastig waar mee er een bonus punt gewonnen kan worden stelde coach René van Essen, Demi van Es als spelverdeelster op, die haar team in deze set goed kon bedienen om te scoren. Dit werd dan ook voortreffelijk gedaan en Jumbo ZVH kon het sterke spel van de eerste drie sets vervolgen en deze set werd dan ook met 25-20 winnend afgesloten, waarbij Zevenhuizen de vijf punten in hun gelederen hield.

Voor de dames wordt het een drukke week, donderdagavond aanstaande spelen de dames in Amsterdam tegen het derde team van US in de tweede ronde van de beker. Aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur. De dames kunnen in deze wedstrijd zich revancheren voor het 3-1 verlies in de competitie wedstrijd. De zaterdag daarna gaan de Jumbo ZVH dames naar Utrecht om het op te nemen tegen fietsbezorgd.nl Switch aanvang wedstrijd 14.00 uur