top of page

Dames Jumbo ZVH kunnen niet stunten in Amsterdam

Amsterdam, de dames van Jumbo ZVH speelden in Amsterdam tegen het derde team van US en wisten na een spectaculair verlopen eerste set niet door te drukken en moest via de setstanden 31-33, 25-11, 25-21 en 25-18 deze set met 3-1 aan US laten.

Trainer/coach René van Essen was niet aanwezig en werd door gelegenheidscoach Chris van Mullem vervangen. Deze stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Sonja van Mil, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Chiara Broek, en libero Jolien van Dam. Het team van US wist vanaf het begin de dames van Jumbo ZVH onder druk te zetten en namen al snel een 9-5 voorsprong, waarbij coach Chris van Mullem zijn eerste time-out moest nemen.

Dit had nog niet direct effect, maar toen Sonja van Mil aan de opslag kwam, veranderde dit. Jumbo ZVH wist de stand te keren en een 13-17 voorsprong te nemen. US wist langzaam maar zeker deze voorsprong teniet te doen en bij 17-18 werd de tweede time-out genomen, maar US nam de leiding weer over. Hierna ontspon een spannende strijd, waarbij het inzicht van Jumbo ZVH coach op de proef werd gesteld. Bij 29-29 kwam Demi van Es in het veld voor Chiara Broek en bij 30-31 kwam, Marleen van Vliet voor de opslag binnen de lijnen voor Loeki Sterkenburg. Het werd weer gelijk en de terug wissel werd uitgevoerd. Toch wisten de Zevenhuizense dames deze set met 31-33 winnend af te sluiten. In de tweede set wist US vanaf het begin het score verloop in handen te houden en werd bij 15-6 de ervaren Marleen van Vliet in het veld voor Loeki Sterkenburg, maar de ervaring van haar was niet genoeg om het wedstrijdverloop te veranderen en met 25-11 sloot US deze set winnend af.

Coach Chris van Mullem besloot de basis te veranderen om US te bestrijden. Demi van Es en Tara van Zijl kwam nu binnen de lijnen. Dit leek effect te hebben en Jumbo ZVH wist kleine voorsprong te nemen. Die echter bij 9-9 weer weg was en US kon doorstoten. Bij 14-10 kwam Marleen van Vliet voor Vera Bruggeman in het veld. Het score verloop ging nu op en neer en bij 18-13 kwam Rianne Hulst voor Sonja van Mil in het veld. US was niet meer te stoppen en met 25-21 ging deze set over in handen van US. Ook in de vierde set kwam Jumbo ZVH in het veld met het team die de derde set afsloot. US had daar geen boodschap aan en ging door op de ingeslagen weg en wist de Zevenhuizense dames onder druk te houden. Deze set werd dan ook met 25-18 een prooi van US, die daarmee op een tweede plaats van de derde divisie kwam.

Voor de Zevenhuizense dames staat op zaterdag 9 november weer een uitwedstrijd op het programma. Dan spelen zij om 15.30 uur in Utrecht tegen het team van Scherp Volleybal –USV Protos. Dit team staat nu aan kop van de derde divisie en het wordt voor de dames van Jumbo ZVH een grote uitdaging om daar punten weg te slepen.

bottom of page