top of page

Ingecalculeerd verlies voor heren RECO ZVH in Groningen

Groningen, zaterdag 26 oktober speelden de heren van RECO ZVH in Groningen tegen het team van SAMEN Lycurgus, de nummer één van de eredivisie en de belangrijkste titelkandidaat. In een voor Lycurgus soepel verlopen wedstrijd werd door hen een 3-0 overwinning, via de setstanden 25-13, 25-21 en 25-15 geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon weer beschikken over de complete selectie en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Groningers zien, waarom zij titelkandidaat zijn. In korte tijd wisten zij met hun service de verdediging van RECO ZVH onder druk te zetten, waardoor de Zevenhuizense aanvallen geen kracht genoeg hadden. Daarnaast werd er ook nog wat onnodige fouten gemaakt, netfouten e.d. Hierdoor keek Zevenhuizen al snel tegen een 11-3 achterstand aan. Coach Kristian van der Wel probeerde door time-outs het score verloop te storen maar dat lukte niet. Ook de ingebrachte wissels Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Cain van Hal en Tom van Steenis bracht niet gewenste effect. In de eindfase kwam RECO ZVH wel beter in hun spel, maar Lycurgus was niet van de wijs te brengen en met 25-13 werd de set binnen gehaald.

In de tweede set wisten de Zevenhuizense heren beter uit de startblokken te komen en konden zelfs een voorsprong nemen. Tot 19-18 hielden de beide teams elkaar in evenwicht en kon RECO ZVH goed partij geven. Hierna wist Lycurgus hun wapen de sterke service weer in te brengen en konden langzaam maar zeker uitlopen naar een 25-21 setwinst.

In de derde set gaf de routine van de Groningers de doorslag en kon RECO ZVH op alle fronten de baas zijn. Zowel aanvallend, blokkerend en serverend was Lycurgus niet te overtreffen in deze set. Wat coach Kristian van der Wel ook deed, dubbele wissels het hielp niet en met gemak werd deze set met 25-15 door Lycurgus gewonnen.

Voor aanstaande zaterdag staat voor de heren van RECO ZVH weer een zware tegenstander te wachten. In eigen huis krijgen zij de nummer twee van de eredivisie op bezoek, het team van Sliedrecht Sport. De aanvang van deze wedstrijd in Swanla is om 19.30 uur en de spelers hopen dat het thuis voordeel gunstig gaat uitpakken door de steun van het publiek.

Opstelling teams:

SAMEN Lycurgus: Erik van der Schaaf (16), Collin Mahan (15), Geoffrey van Gent (14), Hossein Ghanbari (6), Dennis Borst (5), Sam Gortzak (3), Bennie Tuinstra (1), Steven Ottevanger (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (3)(Max Nieuwstad(3)), Thomas van Rij(1)(Tom van Steenis(2)), Ludrich Inocente(1) (Jan-Jaap van Schuylenburg (1)), Gianno Beij (12)(Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman (6)(Cain van Hal), Benjamin Parkinson (3), Mika Prins (L)