top of page

Winst voor dames Jumbo ZVH in eigen huis

Zevenhuizen, zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in eigen huis tegen het team van DVC uit Driebruggen. Gezien de stand op de ranglijst, moesten de Zevenhuizense dames een goede kans op een 4-0 overwinning hebben. DVC gaf alles om dit niet te gebeuren en dat lukte, de dames van Jumbo ZVH wonnen de wedstrijd met 3-1 via de setstanden 25-20, 25-19, 25-17 en 20-25 en hielden daarmee 4 punten over.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over Tara van Zijl, Rianne Hulst en Sonja

Van Mil en werd de volgende basis in het veld gezet: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Chiara Broek, en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin in de eerste set namen de Zevenhuizense dames het initiatief en zette DVC met hun service onder druk. Vera Bruggeman opende de score en dat werd verder uitgebouwd, bij 11-5 nam DVC haar eerste time-out, de service van Marleen van Vliet bleef effectief en bij 13-6 kon de opslag terug gehaald worden door DVC.

Zij wisten in deze fase met apart volleybal tot op twee punten te naderen en bij 15-13 nam coach René van Essen zijn eerste time-out, De dames waren weer bij de les en Vera Bruggeman wist met haar aanval de eindstand van deze set 25-20 op de borden te krijgen. In de tweede set wisten de dames van DVC in het begin een lichte voorsprong te nemen. Deze werd nadat Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslag teniet gedaan en Jumbo ZVH kwam weer voor en gaf deze niet meer uit handen. Dat de service een belangrijk middel was om te scoren liet ook Chiara Broek zien, de score liep verder op en aanvallend wist Loeki Sterkenburg ook goed te scoren. In de eindfase werd de midden aanval door de Zevenhuizense dames ingezet, die sterk werd uitgevoerd door Mariëlle Gerritsen. Deze set werd met dezelfde score 25-20 winnend afgesloten.

De derde set werd een kopie van de tweede set en na een gelijk opgaande score in de beginfase werd met een sterke blokkering de stand in het voordeel van Jumbo ZVH gebracht. Deze set werd dan ook met 25-17 een prooi voor de Zevenhuizense dames. In de vierde set altijd lastig om de focus goed te houden, bracht coach René van Essen, Demi van Es en Finola Parkinson binnen de lijnen voor Chiara Broek en Marleen van Vliet. De dames wisten de coach van DVC te laten vluchten in een time-out bij 9-4 wat succesvol bleek te worden. DVC kwam langzaam beter in hun spel en kon met aparte acties de stand langzaam ombuigen in hun voordeel. Jumbo ZVH dames waren te gretig en maakten daardoor netfouten die alleen de tweede scheidsrechter zag. Uiteindelijk wist DVC het punten binnen te halen door deze set met 20-25 winnend af te sluiten.

Voor de Zevenhuizense dames is er een week rust, zij zullen zaterdag 2 november weer in actie komen in Amsterdam om het op te nemen tegen het derde damesteam van US, aanvang wedstrijd 12.15 uur. US is ook de tegenstander in het bekertoernooi, waarvan de wedstrijddatum nog onbekend is. Het team van US heeft een gelijk aantal punten met één wedstrijd meer gespeeld.