top of page

Heren RECO ZVH spelen in een droge warme zaal

Zevenhuizen, zaterdag 19 oktober speelden de heren van RECO ZVH weer een thuiswedstrijd en er was alles aangedaan om de vochtproblemen op te lossen. In de vier hoeken van de sportzaal waren vanaf dinsdag speciale vocht ontrekkers neer gezet, die liters vocht wisten af te zuigen. DE wedstrijd tegen het TalentTeam Papendal kon daarom rustig tot het einde doorgang vinden. In een wedstrijd waarbij, de talenten lieten zien dat veel trainen effect sorteert. Via de setstanden 18-25, 18-25 en 19-25 wonnen de talenten de wedstrijd met 3-0.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon iet beschikken over Ricardo Hofman, die voor zijn studie in het buitenland was, stelde de volgende basis op in het veld: Caïn van Hal, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. In de eerste set wist RECO ZVH, mede door een sterke service van Ludrich Inocente, die maximaal tot 6-2 uitliep. Hierna kwamen de Talenten in hun spel en kon je zien dat de vele trainingsuren zich gingen uitbetalen.

De aanvallen waren krachtig en moeilijk te blokkeren en na 10-10 liepen de gasten verder uit. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles, na de tweede time-out bracht hij de dubbele wissel in, Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad kwamen in het veld voor Gianno Beij en Timothy Scheffers bij 13-18. Dit had even effect en werd er gescoord. Uiteindelijk wisten de talenten bij 18-24 het setpoint te verzilveren door een sterke service en met 18-25 de set af te sluiten. Ook in de tweede set wist RECO ZVH den gasten tot 15-15 bij te houden, inmiddels was Tom van Steenis ingevallen voor Thomas van Rij. De talenten wisten in deze fase weer makkelijk tot scoren te komen, waarbij een sterke aanval door het midden de eindstand van de set op 18-25 bracht.

In de derde set liep RECO ZVH direct achter de feiten aan en kwam Max Nieuwstad voor Gianno Beij in het veld, vrij snel daarna nam Bram Wiltenburg de taak van Timothy Scheffers over. Bij 4-8 nam RECO coach zijn eerste time-out, dit leverde daarna gelijk een punt op, Bij 6-10 kwam Jan Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen voor Ludrich Inocente om het blok te versterken,

Hierna kwam Tom van Steenis voor Cain van Hal in het veld en had gelijk een aantal mooie acties, die tot punten kwamen. Het talentteam bleef foutloos spelen en kreeg bij 15-24 een aantal matchpoints, die door toedoen van Max Nieuwstad pas bij 19-25 binnengehaald werd. Hiermee blijven de Talenten nog ongeslagen in de eredivisie.

Voor zaterdag staat voor RECO ZVH de uitwedstrijd tegen SAMEN Lycurgus in Groningen op het programma. Dit kan voor de Zevenhuizense heren een snelle wedstrijd worden tegen deze titelkandidaat. Aanvang wedstrijd is om 20.00 uur.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (1)(Max Nieuwstad(6)), Thomas van Rij(2)(Tom van Steenis(5)), Ludrich Inocente(9) (Jan-Jaap van Schuylenburg (1)), Gianno Beij (4)(Bram Wiltenburg(1)), Cain van Hal (6), Benjamin Parkinson (7), Mika Prins (L)

TalentTeam Papendal: Leon Luini (12), Mathijs Apine (3), Martijn Brilhuis (16), Yannick Bak (14), Luuk Hofhuis (7), Markus Held (3), Nick Marthenus (L)

bottom of page