top of page

Heren RECO ZVH geven punt weg

Barneveld, woensdag 16 oktober gingen de RECO ZVH heren met de bus, gesponsord door Schep Verpakkingen, naar Barneveld om het op te nemen tegen Advisie SSS. In een grillig verlopen wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren, door hun goede inzet deze wedstrijd, via de setstanden 21-25, 25-12, 25-27, 26-24 en 12-15 met 3-2 te winnen, Hierdoor namen de heren geen drie maar twee punten mee naar huis

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op in het veld: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. In de eerste set wist RECO ZVH de thuisploeg goed onder druk te zetten met hun service en zorgde ervoor dat zij voorkwamen.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en RECO kon met 21-25 deze set binnen halen. In de tweede set waren de rollen kompleet omgedraaid/. Onder luide aanmoedigingen van het thuis publiek wist SSS met hun service de Zevenhuizenaren onder druk te zetten en kon vrolijk scoren. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde ent time-outs en veel wissels, het had allemaal geen effect een SSS nam deze set met 25-12 in hun bezit.

In de derde set kreeg RECO ZVH veel kansen om een ruime voorsprong te nemen, maar het lukte niet. Er werd veel kansen verprutst waardoor de strijd gelijk opging. Halverwege zette coach Kristian van der Wel, Ludrich Inocente in voor Jan Jaap van Schuylenburg. Dit had effect in de aanval en blokkering. Toch bleef SSS gesteund door het publiek goed bij, na de bekende dubbele wissel bij RECO wisten de Zevenhuizense heren op het eind het tij in hun voordeel keren en de set met 25-27 winnend afsluiten. In de vierde set leek RECO ZVH af te stevenen naar een 1-3 overwinning.

Bij 20-24 op matchpunt kwam aanvoerder van SSS aan de opslag en wist met een sterke en gevarieerde service de verdediging van Zevenhuizen in de problemen te brengen waardoor er geen goede aanval meer kwam en SSS met 26-24 zorgde dat er een vijfde set de beslissing moest brengen. In de vijfde set ging het gelijk op bij8-8 kwamen Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg in het veld voor Gianno Beij en Timothy Scheffers om meer blokkracht aan het net te krijgen, Dit kreeg na 12-12 meer effect en door een sterke service wist RECO ZVH de vijfde set met 12-15 binnen te halen. Met deze winst namen de Zevenhuizense heren slechts twee punten mee naar huis.

Voor zaterdag 19 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.30 uur neemt RECO ZVH het op tegen het Talentteam Papendal, waarbij er alles aangedaan is om de wedstrijd normaal doorgang te laten gaan.

Opstelling teams:

Advisie SSS: Cas Abraham (17), Dwin Brouwer (15), Hugo van Garderen (8)( Maurice Coolen), Arjan Roelofs (6), Job Groenendaal (7), Aart Kooiman (6), Tom Koops (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (1)(Max Nieuwstad(5)), Thomas van Rij(8), Jan-Jaap van Schuylenburg (2)(Ludrich Inocente(5)), Gianno Beij (17)(Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman (20), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)

bottom of page