top of page

Weer een verloren vijfsetter dames Jumbo ZVH

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag het team van Kratos ’08 uit Delft op bezoek en volgens de traditie wisten de Zevenhuizense dames een 2-0 voorsprong niet tot een goed einde te brengen. Een feller en completer Kratos’08 wist via de setstanden 26-24, 34-32, 13-25, 16-25 en 9-15 een 3-2 overwinning te boeken.

Coach René van Essen kon niet direct beschikken over de jeugdspeelsters, die aan een clinic deelnamen van de dames bondstrainer in Swanla. Jumbo ZVH met de volgende basis: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht, toch was een alert spelende Kratos in staat om een voorsprong te nemen. Pas bij 16-16 wist Jumbo ZVH met de sterke aanval van Mariëlle Gerritsen een punt voor te komen. Bij 23-23 nam coach René van Essen nog een time-out en kon Zevenhuizen naar 24-24 komen. Een goede service van Marleen van Vliet en een sterk blok van Michelle van der Knaap-Bijl werd de 26-24 stand op de borden gebracht. In de tweede set ging het scoreverloop op en neer. Een 17-12 voorsprong voor Jumbo ZVH werd teniet gedaan en Kratos wist het om te buigen en zelfs naar een 21-24 setpoint te spelen. Bij Zevenhuizen wist Michelle van der Knaap haar team met een sterke aanval weer terug te brengen. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd, waarbij Kratos tot vier keer een setpoint kreeg en slechts twee, die uiteindelijk door een sterke service van Tara van Zijl met 34-32 binnen werd gesleept.

Vanaf de derde set nam Kratos de leiding en wist met een sterke service nu Zevenhuizen onder druk te zetten. Wat coach René van Essen ook probeerde, niets hielp en met duidelijke setstanden 13-25, 16-25 en 9-15 werden deze sets door Kratos gewonnen. Hiermee waren zij vrij van het spelen van PD-wedstrijden.

.

bottom of page