top of page

Kampioen CAS CRM naar de Eredivisie

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH de Kampioenswedstrijd tegen Zalsman Reflex in de Topdivisie in afgeladen sporthal Swanla. De Zevenhuizense heren wisten het record van ongeslagen in eigen huis zijn, gestand te doen en via de setstanden 25-13, 25-21, 23-25 en 25-17, met 3-1 te winnen. Hiermee gaan de heren volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de heren van CAS CRM al een prijs overhandigd, door de scheidsrechter, die het team als sportiefste ploeg van dit seizoen in de Topdivisie vond.

Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman hadden de vorige ontmoetingen in Kampen goed geanalyseerd en brachten de basis binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Ludrich Innocente, Thomas van Rij, Chris van Mullem, Max Nieuwstad, Timothy Scheffers en libero Mika Prins. Het in grootte getale opgekomen publiek kreeg vanaf het begin een gedreven ploeg te zien. Waarbij Ludrich Inocente zijn eerste van de zes kill-blocks uitvoerde en dit de start werd van een ware opmars in deze eerste set. Coach Henk Gootjes van Reflex moest bij 5-1 al zijn eerste time-out nemen. Dit had effect en de service werd teruggehaald. Dit was van korte duur, de aanvallen van Max Nieuwstad en Benjamin Parkinson zorgde ervoor dat CAS CRM verder uitliep en bij 15-8 moest alweer de tweede time-out genomen worden.

Met Thomas van Rij aan de service werd de voorsprong naar 18-9 gebracht. Reflex had duidelijk moeite met de service van de Zevenhuizense heren en kon moeilijk tot scoren komen. Bij 22-11 voerde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit, Bram Wiltenburg en Gianno Beij kwam in het veld voor Max Nieuwstad en Timothy Scheffers. In de eindfase wist Reflex zich wat op te richten en punten te scoren. De dubbele wissel werd in twee gedeelten terug gedraaid en CAS CRM wist door de aanval van Ludrich Inocente deze set met 25-13 winnend af te sluiten. Zevenhuizen gingin de tweede set goed door en bleef met hun service de druk op Reflex zetten. Tot 3-3 bleef het gelijk, daarna wist topscorer Chris van Mullem de start van het uitlopen te geven. Ook spelverdeler Timothy Scheffers wist met onverwachte acties punten te scoren. CAS CRM liep met gedegen spel steeds verder uit, maar bij 19-13 stokte de aanvalsmachine en kon Reflex wat terug doen en meer in de wedstrijd komen.

Bij 22-18 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, dat zorgde ervoor dat daarna een punt kon worden bijgeschreven. Na een sterke fase moet bij 23-21 een tweede time-out genomen worden en aanvoerder Chris van Mullem zorgde er persoonlijk voor dat het setpoint op de borden kwam, die naar een 25-21 setwinst leidde.

Het team van Reflex had uit het laatste gedeelte van de tweede set wat vertrouwen gewonnen en ging in de derde set uit een ander vaatje tappen. Toch wist CAS CRM de stand tot 17-14 in hun voordeel te houden, de dubbele wissel om deze set geheel naar zich toe te trekken mislukte en Reflex wist na de time-out bij 17-14 door te stoten en voor te komen. In de eindfase werd het een spannende strijd, waarbij het vele publiek zich ook in roerde door het clublied ten gehore te brengen.

Zevenhuizen kwam nog bij tot 23-24 maar Reflex wist het bij 23-25 af te maken. In de vierde set nam CAS CRM het heft weer in handen en zorgde met hun service weer druk op Reflex te brengen. In tegenstelling tot de libero van Reflex was libero Mika Prins aan Zevenhuizense zijde bezig met een sterke wedstrijd. Blokkerend wist CAS CRM in deze set goed te scoren. Bij 10-5 en 13-7 moest Reflex time-outs nemen, maar deze hadden geen effect en CAS CRM bleef stug doorgaan en wist deze set met 25-17 winnend af te sluiten.

De ontlading was groot, de Eredivisie komt weer terug in Zevenhuizen door dit Kampioenschap van de Topdivisie. Aanvoerder Chris van Mullem kreeg uit handen van NeVoBo afgevaardigde Frans Loderus de Kampioensschaal overhandigd. Hierna kon het eindfeest met nog meer plezier gevierd worden.

Teamsamenstelling:

CAS CRM-ZVH: Chris van Mullem (23), Timothy Scheffers (3)(Gianno Beij (1)), Ludrich Inocente (8)(Jan Jaap van Schuylenburg (1)), Max Nieuwstad (5)(Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (18), Thomas van Rij (8), Mika Prins (L)

Zalsman Reflex: Robin van Capelle (14), Wessel van Lunzen (15), Jesse Schuitemaker (7), Willem-Maarten Heins (10), Erik Huisken (1)(Thomas Botter (2)), Niels van Beek (3)(Friso Buiter), Lars Bergman (L)

bottom of page