top of page

Zitvolleyballers ZVH redden het niet in de degradatiepoule

Zevenhuizen, in de thuiswedstrijd tegen v.a.s. F.D.S. uit Sneek was het afgelopen zaterdag 'er op of er onder' voor de zitvolleyballers van ZVH. Alleen een overwinning zou nog hoop bieden op rechtstreekse handhaving in de eredivisie. Met een 0-4 uitslag werd het duidelijk 'er onder'...

De spelers van ZVH voelden de druk om te presteren, maar vooral zichzelf te bewijzen, bij aanvang van de wedstrijd. De starting-6, Merijn Bruijne, Julian Perdijk, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Thomas de Vries en libero Pasquale Martucci, begonnen goed aan de wedstrijd. Het vertrouwen in een goede afloop was merkbaar en alle punten waar op getraind was, waren zichtbaar. Tot 10-10 ging de wedstrijd gelijk op. Op de service van Robert-Jelle Breunesse kon ZVH een gaatje slaan en bij 13-10 nam Hong Zhao, coach van FDS, een time-out. FDS kroop weer dichter bij en bij 18-18 stond het weer gelijk. Het spel werd iets rommeliger en dat was direct terug te zien in de stand. Bij 18-21 en 19-24 nam Tom Poortman time-outs om het tij nog te keren maar met 19-25 ging de set naar v.a.s. F.D.S..

ZVH was duidelijk nog niet helemaal bekomen van de klap. In het begin van de tweede set stond er al snel een 9-3 achterstand op het bord. Met veel servicedruk kon ZVH wel iets dichterbij komen maar het lukte niet om het spel beter te verzorgen. Op een lange serviceserie van Jaap Mensink kwam ZVH bij 16-16 weer op gelijke hoogte. Tot 21-21 ging de set vervolgens gelijk op. De net voor Timo Mans ingevallen Thomas de Vries scoorde goed met zijn aanvallen via het blok. Toch leek het alsof ZVH bang was een fout te maken. Aanvallend kon de verdediging van FDS nauwelijks onder druk gezet worden. Met 22-25 ging ook de tweede set naar Sneek.

Ook in de derde set kwam het team uit Zevenhuizen aanvallend niet lekker uit de verf. Hoewel er weinig fouten gemaakt werden, was het niet genoeg om het Friese team van de ervaren coach Hong Zhao aan het wankelen te brengen. Bij 3-6 nam Tom Poortman al zijn eerste time-out. Met weer een serie services van de goed serverende Robert-Jelle Breunesse kwam ZVH terug en bij 11-10 kwamen de teams weer aan de kant bij elkaar, ditmaal op verzoek van Sneek. Merijn Bruijne kwam goed op dreef. Zowel aanvallend als spelverdelend wist hij het team in het rood goed van dienst te zijn. Brutaal werd er dan ook een 18-16 voorsprong gepakt. FDS knokte zich terug en via een time-out bij 21-24 ging de set met 21-25 naar het team uit Friesland.

Met deze 3-0 tussenstand was het dus al gedaan. Al moest er wel nog een set, plus nog een hele wedstrijd gespeeld worden die nergens meer om gaan. Dit was echter geen reden voor ZVH om rustig aan te doen. Alleen door keihard te werken kan er in die resterende sets nog een goed gevoel gepakt worden om zo goed voor de dag te kunnen komen in de Promotie-/Degradatiewedstrijd volgende maand. Vanaf het begin ging het wederom gelijk op, tot 8-8. Op de service van René van der Slot liep FDS weg bij ZVH. Ook diens zoon, Olivier van der Slot, deed een duit in het zakje met een goede service. FDS nam reuzensprongen en snel stond het 12-20. ZVH kwam nog iets terug maar het geloof was weg. Met 20-25 werd de wedstrijd zelfs met 0-4 in Sneker voordeel beslist.

Deze uitslag betekent voor de zitvolleyballers van ZVH dat zij nu zeker zijn van een wedstrijd tegen de kampioen van de Eerste Divisie om uit te maken wie volgend jaar Eredivisie mag spelen. Voor ZVH zijn de zorgen echter groter. Door een aantal blessures, spelers die stoppen of spelers die verhuizen is de bezetting voor volgend seizoen erg krap. Mocht jij nou iemand kennen die zitvolleybal wel eens wil proberen, laat het ons weten!

De zitvolleyballers zijn hard opzoek naar nieuwe teamgenoten voor volgend seizoen. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.