top of page

Zitvolleyballers ZVH kunnen sterke start geen vervolg geven

Haarlem, voor de zitvolleyballers stond zaterdag 16 maart de tweede wedstrijd in de degradatiepoule op het programma. In Haarlem werd er 18.30 aangetreden tegen Spaarnestad. Coach Tom Poortman startte met Merijn Bruijne, Sara Cirelli, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Hugo de Winter en libero Pasquale Martucci in de basis. Op de bank was verder Thomas de Vries nog aanwezig. ZVH begon scherp. Op de sterke service van Merijn Bruijne had Spaarnestad pas na een time-out bij 5-0 antwoord. De ploeg uit Zevenhuizen speelde verzorgd volleybal en gaf Spaarnestad geen kans om in het spel te komen. Bij 9-13 en 10-15 bracht de Haarlemse coach Jouke de Haan wisselspelers in het veld om het tij te keren. Dit leek te lukken dus nam ZVH bij 13-15 een time-out. De setwinst kwam echter niet meer in gevaar. Met 18-25 ging de set naar ZVH.

De tweede set begon rommelig. De scheidsrechters hadden geen moeite met een onzuivere bovenhandse techniek of lang contact bij een prikbal. Dit resulteerde in een rommelig spel waar Spaarnestad meer baat bij had dan ZVH. Bij 7-9 nam het team uit Haarlem een time-out om de service van Jaap Mensink te breken. Even later lukte dit ook en op de service van Ralph de Vos liep Spaarnestad direct weg naar 15-10. Dit deed ZVH de das om. Het team in de rode shirts kwam nog wel iets terug maar met 25-19 ging de tweede set naar het team in het zwart.

De derde set ging op dezelfde voet voort als de tweede. Waar ZVH heer en meester was indien er verzorgd volleybal werd gespeeld, kwam het team van coach Tom Poortman niet in de buurt van Spaarnestad wanneer het spel rommelig was. Spaarnestad kwam zo op een 5-1 voorsprong welke ZVH bij 7-7 alweer weggewerkt had. Er werd geprobeerd om het spel verzorgd te houden maar de scheidsrechter was niet van plan om hier ook iets aan bij te dragen. Een essentiële regel in het zitvolleybal: tijdens het spelen moet de kont op de grond, werd dan ook nauwelijks nageleefd. ZVH zag de achterstand hard oplopen. Bij 21-15 werd er nog even gerust maar met 25-20 was vrij snel daarna ook de derde set naar Spaarnestad gegaan.

Zevenhuizen had in de vierde set de opdracht gekregen om plezier uit te stralen en zo met een lach zoals in de eerste set weer terug te komen in het spel. ZVH had hier in de zeer luidruchtige zaal in Haarlem een zware kluif aan. Ondanks de moeite die het kostte, mag de ploeg trots zijn dat dit toch lukte. Er werd op services van Merijn Bruijne en Sara Cirelli een 1-5 voorsprong gepakt. Het publiek ging weer sterker achter de gastheren staan en ZVH was moegestreden. Bij 13-8 achterstand ging Tom Poortman een rondje passen voor Robert-Jelle Breunesse, bij 20-11 was de terugwissel. En 10 punten later zat de wedstrijd er op: 25-16 en dus een 3-1 verlies.

De achterstand op v.a.s.F.D.S. Sneek is nu 6 punten, terwijl Spaarnestad al 9 punten verwijderd is van de laatste plaats. Voor ZVH staan er nog twee thuiswedstrijden op de rol. Zaterdag 23 maart 16.15 tegen Sneek en dinsdag 9 april 19.45 tegen Spaarnestad. Met het thuisvoordeel hopen de zitvolleyballers weer de goede vorm terug te vinden en misschien zelfs nog een plaatsje te stijgen. Zij hebben uw steun hierbij harder nodig dan ooit tevoren. Vooralsnog staat zaterdag 20 april rood omcirkeld in de agenda's. In Sporthal West in Veenendaal vindt dan het bekertoernooi plaats, evenals de eventuele Promotie/Degradatie-wedstrijd tegen de kampioen van de Eerste Divisie. De overige competitiewedstrijden zijn dan afgelopen. De zitters hopen dan ook op veel steun in Veenendaal. Zowel op de tribune als spelers die mee willen spelen!

De zitvolleyballers zijn altijd opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.

Resterend programma:

Za 23 maart 16.15 ZVH-FDS (Swanla)

Di 06 april 19.45 ZVH-Spaarnestad (Swanla)

Za 20 april v.a. 12.00 bekertoernooi en PD (Veenendaal)

bottom of page