top of page

Blog #19: Trucjes

Tilburg uit, altijd lastig. Er stond weer een uit-wedstrijd op het programma in een hal waar we nog nooit gewonnen hebben. Daar kwam nog bij dat Kampen vlak voor onze wedstrijd al 3 punten had laten liggen en we de ultieme kans hadden om het gat in één klap te dichten. Al met al, heel veel redenen om flink gas te geven en 3 punten mee naar huis te nemen.

 

Laten we beginnen met het feit dat die doelstelling is gehaald. Drie heerlijke, belangrijke, zwaar bevochten, grote mannen punten... maar soepel ging het niet. We hebben meer setpoints tegen gehad dan voor, en vaker achter gestaan dan voor. Serve en passing hebben we ondermaats uitgevoerd en daardoor stonden we constant onder druk. De eerste twee sets hebben we onszelf terug moeten vechten uit een achterstand van 5 punten. Gelukkig is dat juist onze kracht, niet opgeven en blijven knokken. Het is immers pas voorbij als de scheids de wedstrijd af fluit. De tweede set is het ons gelukt om van 19-23 achter naar 25-23 setwinst te gaan.

Houdini-achtige taferelen dus, maar het is wel een mooie truc. De truc is in het leven geroepen door onze enige echte "Boom Boom" Gianno. Maak je een mooi punt, dan krijg je van Gianno altijd te horen: "Goeie truc!" De Houdini voor deze week was hij dan ook zelf. De ene na de andere truc. Eerst een paar aan het net, dan een paar achter de 3 meter lijn en dan nog een paar achter de achterlijn. Het is fijn om zo’n goede goochelaar te hebben in je team. Als het andere niet lukt dan komt Boom Boom Gianno even langs. Uiteraard is het een heel team die de prestatie heeft geleverd, vandaar dat iedereen ook in het veld heeft gestaan. Iedere speler is hard nodig blijkt maar weer eens.

 

Gevolg daarvan is wel dat we nu de eerste plek bezetten op 1 punt voorsprong op Rijswijk en 2 punten op Kampen. Kampen heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Zij spelen aanstaande zondag in Tilburg. Wij hebben al onze goocheltrucen weer meegenomen naar Zevenhuizen, dus wellicht dat Kampen daar minder goed weg komt. Wat er ook gebeurt, het kampioenschap hebben we weer in eigen hand en dat hadden we toch zeker niet verwacht aan het begin van het seizoen. Daar hadden we de doelstelling op een top 5 klassering gezet. Die doelstelling gaan we zeker weten halen, maar dat betekent niet dat we nu rustig aan kunnen doen. Komende twee weken zijn er geen wedstrijden, des te meer tijd om onze trucen te oefenen en aan onze minpunten te werken.

Het was een wedstrijd met veel fouten, veel mooie punten en flink wisselvallig. Maar wat maakt het uit?! Iedere wedstrijd die we winnen, hoe lelijk ook, is een stapje in de goede richting. Tilburg zal ongetwijfeld vinden dat ze recht hadden op meer, maar ze hadden het geluk dat wij een mindere dag hadden. Er zijn nog 5 stappen te zetten en dan zullen we weten waar we geëindigd zijn. Stap voor stap, week voor week, zullen we verder kijken. De eerst volgende wedstrijd is weer een flinke kluif tegen onze buren uit Capelle, die rare lui. We hopen jullie dan graag weer te zien, het belooft een flink spektakelstuk te worden. Wij tegen Capelle, Capelle tegen ons en de scheids, as always. Genoeg om te zien en te beleven!

bottom of page