top of page

Dames Jumbo ZVH geven winst uit handen en zijn uitgebekerd

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH dames speelden maandag in de kwartfinale van de beker tegen Van den Hengel/Sovoco uit Soest. Dit team staat in een andere derde divisie op een derde plek en is een geduchte tegenstander. De Zevenhuizense dames begonnen zwak aan de wedstrijd maar kwamen goed terug. Echter zij moesten na vijf sets toch de winst aan Sovoco laten, via de setstanden 15-25, 25-15, 25-21, 23-25 en 4-15. Daarmee behaalde Sovoco de halve bekerfinale.

Coach René van Essen trad met zijn volledige selectie aantreden en het team was zelfs nog uitgebreid met de van Inter Rijswijk teruggekeerde spelverdeelster Demi van Es. Zevenhuizen startte de wedstrijd met de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter.

Sovoco begon de wedstrijd sterk en wist met hun service de Zevenhuizense verdediging het heel moeilijk te maken, zodat zij niet in hun spel konden komen. Mariëlle Gerritsen wist met haar aanval en blokkering nog wat punten te scoren, maar dit was niet genoeg en Sovoco nam met 15-25 deze set in hun bezit. In de tweede set kwam Jumbo ZVH met een andere instelling in het veld en wist direct Sovoco onder druk te zetten met hun service. Marleen van Vliet liet aan haar mede speelsters zien hoe dit moest. Toch kon Sovoco weer bij komen tot 9-8. In deze fase wist Mariëlle Gerritsen samen met Marleen van Vliet naar 17-11 te brengen. Deze voorsprong gaf Jumbo ZVH niet meer uit handen en met 25-15 werd deze set in het voordeel van Zevenhuizen afgesloten.

In de derde set pakte Sovoco de draad weer op en wist Jumbo ZVH weer onder druk te zetten. Bij 3-5 bracht coach René van Essen, Demi van Es binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Chiara Broek. Zevenhuizen kreeg daardoor een nieuwe impuls en kwam steeds beter in hun spel en Sonja van Mil wist regelmatig te scoren. Bij 12-11 nam Loeki Sterkenburg het serveren over van Tara van Zijl en wist direct het dertiende punt te scoren. Sovoco wist de side-out te winnen en werd er weer terug gewisseld.

In deze fase wisten de dames uit Soest weer met hun sterke aanval en service de stand in hun voordeel te tillen (17-20). Jumbo ZVH rechtte hun rug en met Demi van Es aan de opslag en een sterk blok van Tara van Zijl wisten de Zevenhuizense dames de stand weer gelijk te trekken (21-21). De dames van coach René van Essen gingen door en wisten met het blok van Michelle van der Knaap-Bijl door te stoten naar het setpoint, die door Marleen van Vliet met haar service werd verzilverd en de 25-21 stand op de borden bracht. Jumbo ZVH ging in de vierde set op de ingeslagen weg door en wist een voorsprong op te bouwen tot 19-16 en had zicht op setwinst. Sovoco wist zich terug te vechten en kon de opgelopen achterstand om te buigen naar een 20-21 voorsprong.

Deze wist Sovoco vast te houden en uiteindelijk werd deze set met 23-25 gewonnen en moest de vijfde set de beslissing brengen. In deze vijfde set gaven de Zevenhuizense dames niet thuis en had Sovoco vrij spel om te scoren. De service druk van Sovoco was hoog en ook aanvallend konden zij de verdediging van Jumbo ZVH verrassen en met een 4-15 setwinst gaan de dames uit Soest naar de halve finale van de beker. De Zevenhuizense dames hebben de kans op winst in de vierde set laten liggen. Nu kunnen de dames zich verder concentreren op de competitie.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat zaterdag 2 maart aanstaande om 16.15 uur de wedstrijd tegen Studentfiets Switch in Swanla op het programma.

bottom of page