top of page

CAS CRM – ZVH koploper Topdivisie

Tilburg, CAS CRM-ZVH speelde zaterdag in Tilburg tegen Volley Tilburg waar oud Nesselande trainer Guillermo Boogers als trainer/coach actief is. Voor aanvang van de wedstrijd was al bekend dat Reflex thuis van Inter Rijswijk had verloren en daardoor kon CAS CRM door winst de koppositie pakken. In een spannend duel wisten de Zevenhuizense spelers de wedstrijd via de setstanden 22-25, 23-25, 25-22 en 10-25 met 3-1 winnend af te sluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Tilburg heeft in de afgelopen jaren bewezen een lastig te nemen tegenstander te zijn. Dat bleek ook uit het scoreverloop in de eerste set. Vanaf het begin zette Tilburg CAS CRM onder druk en uitlopen, zodat bij 9-5 coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out moest nemen. Dat hielp nog niet echt en een aantal slagen wisselingen later bracht hij bij 13-9 Gianno Beij voor Max Nieuwstad in het veld. Langzaam maar zeker wist Zevenhuizen dichterbij te komen in de eindfase wist Chris van Mullem zowel blokkerend als aanvallend te score en noopte de coach van Tilburg om bij 20-18 zijn eerste time-out te nemen.

Dat was nog niet genoeg CAS CRM kwam in hun spel en bleef scoren, Tilburg had zijn basis volledig gewisseld en had geen rustmomenten meer mogelijk. CAS CRM wist door meer servicedruk de Tilburgse aanvallen lam te leggen en met 22-25 werd deze set in het voordeel van CAS CRM afgesloten. De Zevenhuizense spelers gingen op deze weg door en namen voorsprong. Halverwege deze set bracht coach Kristian van der Wel zijn vaste dubbele wissel in. Dit had nu niet het gewenste effect en werd daarom snel terug gedraaid. Tilburg kwam door een sterke service en blokkering terug in de wedstrijd en wist met hun service zelfs voor te komen met 23-19.

Nu werd door Kristian van der Wel weer de dubbele wissel ingebracht: Bram Wiltenburg voor Gianno Beij en Max Nieuwstad voor Timothy Scheffers, dit bleek een gouden wissel te zijn. Nadat Benjamin Parkinson met zijn blok de opslag terug haalde en Chris van Mullem aan de opslaglijn kwam, wist Max Nieuwstad met drie sterke aanvallen de stand gelijk te trekken en de service van Chris van Mullem bracht het setpoint op de borden. Deze werd verzilverd door een sterk blok van Benjamin Parkinson en CAS CRM nam met 23-25 deze set in hun bezit.

De derde set schijnt altijd lastig te zijn voor de heren uit Zevenhuizen, de concentratie is weg en hun opponent kan dan lekker in hun spel komen en blijven. Vanaf de start van de set ging CAS CRM onnodige fouten maken. De service liep voor geen meter en ook aanvallend kwamen ze er niet door. Bij 8-3 kwam Tristan Keijzer voor Chris van Mullem in het veld. Er werd nog wel een 10-5 achterstand na een time-out verkleind naar 10-9, maar Tilburg bleef alert. Bij 22-20 kwam Chris van Mullem weer in het veld maar na de time-out van Tilburg bij 24-22 was het over en wist Tilburg de set met 25-22 af te sluiten.

In de vierde set liep alles weer zoals CAS CRM wilde. De druk op Tilburg was weer volop aanwezig en zelf wist CAS CRM met een sterk blokkerende Ludrich Inocente punten te scoren. Er werd een voorsprong opgebouwd en bij7-14 voor kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad weer binnen de lijnen. De score bleef in het voordeel van Zevenhuizen verlopen, zelfs Bram Wiltenburg pakte op het eind zijn punt mee en met de laatste servicebeurt van Thomas van Rij was de winst met 10-25 een feit en kon het team met de grote schare meegekomen supporters feestvieren met het behalen van de winst en daarmee de koppositie.

Voor CAS CRM komt nu een periode van rust en in deze periode zal Reflex nog de inhaalwedstrijd gaan spelen. De Zevenhuizense spelers zullen op zaterdag 9 maart in Swanla om 19.30 uur aantreden tegen streekgenoot VCN uit Capelle aan den IJssel. Dat beloofd weer een spannende strijd te worden.