top of page

Blog #16: Climax

De appel is weer geschild na zaterdag. Waar we uit met 3-1 onderuit gingen aan het begin van de competitie, waren we in Swanla oppermachtig en wonnen we met 3-0 tegen koploper Inter Rijswijk. Na een zuur verlies in Den Dungen vorige week, vele psychologische sessies met trainers deze week en wat wisselingen in de basis opstelling, hebben we de perfecte revanche gevonden.

In een volgepakt Swanla waren de drie sets gelijk van aard. Tot een punt of 14 ging het gelijk op en daarna konden we een gaatje slaan welke geen enkele keer in gevaar kwam. Zelfs toen Rijswijk een punt met 7 man in het veld speelde, lukte het ze niet om ons omver te krijgen. De werklust en de wil om te winnen was enorm. Enorm om de hele wereld te bewijzen dat vorige week een incident was en de tegenstanders er niet op moeten rekenen dat ze zomaar van ons winnen. Maar vooral om aan onszelf te bewijzen dat we best aardig kunnen volleyballen met zijn allen. En hoe kan dat beter dan de nummer 1 gewoon met de staart tussen de benen naar huis te sturen.

Uitblinkers waren er genoeg, ze hadden alleen allemaal een rood shirt aan. Ze speelden en spelen nog steeds voor CAS-CRM /ZVH. Als team is dit natuurlijk een heerlijke opsteker en geeft het genoeg moed om door te stomen naar de climax van de competitie. Die is nu namelijk nog spannender geworden. We staan momenteel op de derde plaats met 1 punt achter op Rijswijk en Kampen. Al moet daarbij vermeld worden dat Kampen nog een wedstrijd te goed heeft en dan op 4 punten voorsprong staat. Conclusie is dus dat we het zeker weer spannend hebben gemaakt en aangehaakt zijn bij de top. Echter zullen we zelf iedere wedstrijd moeten blijven winnen zoals Kampen dat ook doet tot nu toe. We hebben het niet in eigen hand, maar de druk kan er volledig op gezet worden als we blijven winnen.

De overwinning is goed gevierd in Swanla en daarna nog in de kroeg, dit konden we onszelf veroorloven, omdat we een extra hersteldag voor de boeg hebben. Aanstaande zaterdag zijn we namelijk vrij en spelen we zondag in Hengelo. Hengelo staat 4de en dus net achter ons. Gelijk een enorme test of we de energie en het niveau in stand kunnen houden, anders komt aan alle vreugde van nu snel weer een eind. Winnen is het leukste wat er is, maar een vervolg geven aan deze wedstrijd is minstens zo belangrijk. Het mag geen incident worden dat we goed spelen en van iedereen kunnen winnen.

Bedankt voor de massale support, il capitano krijgt daar nog steeds kippenvel van!

bottom of page