top of page

CAS CRM – ZVH houdt koploper in bedwang

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in eigen huis tegen de koploper van de Topdivisie, Inter Rijswijk uit Rijswijk. Voor een grote schare supporters wisten de Zevenhuizense heren via de setstanden 25-20, 25-22 en 25-21 een mooie 3-0 overwinning te boeken. CAS CRM stuurde daarmee de koploper met lege handen naar huis en

zorgde daarmee ook om dichterbij de top te komen op één punt achter Inter Rijswijk.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman kon niet optimaal beschikken over eerste spelverdeler Timothy Scheffers en stelde daarom Bram Wiltenburg op in de basis met Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. CAS CRM werd door Thomas van Rij

met zijn service gelijk op het goede spoor gezet en Zevenhuizen kon door hun sterke service Inter onder druk zetten en wist aanvallend er goed door te komen en noopte al snel de coach van Inter Rijswijk om bij 14-11 een time-out te nemen, Maar met de sterke blokkering van Jan-Jaap van Schuylenburg kon Inter pas bij 16-12 de opslag terughalen. Aanvallend wist CAS CRM met Max Nieuwstad en Chris van Mullem de voorsprong uitbreiden. Bij 18-14 bracht coach Kristian van der Wel weer zijn tactische dubbele wissel binnen de lijnen. Timothy Scheffers en Gianno Beij kwam binnen de lijnen voor Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg. Voor CAS CRM was dat weer een extra stimulans en werd Benjamin Parkinson weer goed in stelling gebracht op het midden. Bij 21-19 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. CAS CRM bleef alert en Chris van Mullem had het winnende setpoint in handen en sloot deze set met 25-20 af. In de tweede set wist Inter Rijswijk in de beginfase een lichte voorsprong te nemen, die door de midden aanvallers Benjamin Parkinson en Jan-Jaap van Schuylenburg, telkens weer verkleind werd en bij 13-12 kwamen de Zevenhuizense spelers voor het eerste een punt voor. Serverend en aanvallend wist Thomas van Rij punten scoren en kwam steeds vaster in het spel en hield Inter Rijswijk in bedwang. Met 25-22 wist CAS CRM deze set binnen halen en een 2-0 voorsprong nemen.

De strijd in de derde set leek een kopie van de tweede set. In het begin hielden de beide ploegen elkaar goed in evenwicht en kon het veelkoppige publiek genieten van spannende rally’s die tot vreugde van de Zevenhuizense supporters in het voordeel van CAS CRM regelmatig uitviel. Ook nu weer wist coach Kristian van der Wel met zijn tactische dubbele wissels zijn team op voorsprong te laten komen. Bij 18-18 gaf Kristian van der Wel zijn team sterke aanwijzingen en werd de voorsprong mede door de blokkering en aanval van Chris van Mullem vergroot.

Uiteindelijk wist Bram Wiltenburg met een tip-in het winnende punt te scoren en zo CAS CRM aan een 25-21 setwinst en de 3-0 te helpen. Door deze overwinning staat CAS CRM nog slechts één punt achter Inter Rijswijk en wist Zalsman Reflex de koppositie te grijpen na een 3-1 overwinning op het Capelse VCN.

De heren van CAS CRM spelen zondag 3 februari om 16.30 uur in Hengelo om het op te nemen tegen de nummer vier van de Topdivisie, Webton Hengelo, die slechts drie punten minder hebben.

bottom of page