top of page

Winst voor dames Jumbo ZVH op koploper

Zevenhuizen, zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de koploper op bezoek. Het team van NVC uit Nieuwegein trad met een volledige selectie aan. De Zevenhuizense dames waren met een zevental kompleet en werd door drie junioren bijgestaan. In een sterk gespeelde wedstrijd wisten de Jumbo ZVH dames via de setstanden, 18-25, 25-21, 25-20 en 25-21 een mooie 3-1 overwinning boeken. Hiermee stijgen de dames op de ranglijst.

Coach René van Essen met Vera Bruggeman als assistent coach naast hem op de bank kon weer over zijn vaste selectie beschikken en stelde de volgende basis op in het veld: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, en libero Kim Walter. Jumbo ZVH kreeg vanaf het begin een ontketend NVC tegenover zich, die liet zien waarom zij koploper zijn. De Zevenhuizense dames hadden moeite om de service van NVC goed te verwerken en daardoor waren de aanvallen gemakkelijk te verdedigen door de gasten. Bij 1-7 moest coach René van Essen al vluchten in een time-out, dit had nog geen direct effect en NVC kon de opgebouwde voorsprong simpel verdedigen en vasthouden. Jumbo ZVH kwam op het eind nog wel goed door met hun service, maar NVC wist deze set met 18-25 winnend afsluiten.

In de tweede set kwam Jumbo ZVH sterk uit de startblokken en had in Marleen van Vliet en Michelle van der Knaap-Bijl goede gangmakers. Met hun aanvallen en een lastige service werd NVC onder druk gezet en kon ZVH een voorsprong nemen. Toch wist halverwege de set weer terug te komen en zelfs voor te komen, Pas bij 8-9 bracht coach René van Essen, junior Sam Scheffers in het veld voor Sonja van Mill en haakte goed aan. Bij 10-14 werd de debuterende Sam Scheffers weer teruggewisseld voor Sonja van Mill. Hierna kon Marleen van Vliet met haar service NVC onder druk zetten en ook blokkerend wist ZVH dichterbij komen.

Sonja van Mill wist de aansluiting bij 17-17 binnen te slaan en daarna wisten Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl de strijd in hun voordeel te brengen. Mariëlle Gerritsen wist met haar aanval en blokkering de set met 25-21 binnen te halen.

De dames van Jumbo ZVH gingen in de derde set op de ingeslagen weg door en zorgde ervoor de NVC in de beginfase achter de feiten liep, maar na een time-out bij 6-2 wisten de NVC dames de draad weer op te pakken en door een sterke middenaanval weer op gelijke hoogte te komen. Bij 15-15 kwam de tweede junior bij ZVH in het veld om de serveren. Na één punt werd Loeki Sterkenburg bij 16-16 weer terug gewisseld voor Tara van Zijl. Er ontspon een heftige strijd en bij 17-17 konden de Zevenhuizense dames door een sterke service beurt van Mariëlle Gerritsen uitlopen en kreeg Marleen van Vliet de eer om de set met 25-20 af te sluiten.

Ook in de vierde set was het wedstrijdverloop in de beginfase gelijk opgaand en kon Jumbo ZVH pas na 15-15 meer afstand nemen. De Zevenhuizense dames zaten goed in hun ritme en met een sterk blok wist Tara van Zijl het winnende punt bij 25-21 te scoren.

Door deze vier punten stijgen de Zevenhuizense dames naar een gedeelde vijfde plaats.

Voor aanstaande zaterdag 26 januari staat de wedstrijd tegen USV Protos in Utrecht op het programma, aanvang 14.00 uur.

bottom of page