top of page

Slechts één punt voor de dames van Jumbo ZVH

IJsselstein, De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in IJsselstein tegen Vives de nummer twee van de derde divisie. In de eerste wedstrijd in Zevenhuizen waren de dames van Vives met 3-1 te sterk en was deze ontmoeting een kans op revanche. Helaas voor de Jumbo ZVH dames werd het weer een 3-1 overwinning voor Vives, nu met de setstanden 25-18, 25-27, 27-25 en 25-14.

Coach René van Essen ging zonder Vera Bruggeman, die met zwangerschapsverlof is naar IJsselstein en kon ook geen gebruik maken van vaste libero Kim Walter, Mariëlle Gerritsen Zevenhuizen startte met de volgende basis: Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil, jeugdspeelster Loeki Sterkenburg en inval libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH had moeite om met deze ongebruikelijke opstelling in hun spel te komen en mistte duidelijk de ervaren Mariëlle Gerritsen aanvallend en blokkerend aan het net. Jumbo ZVH begon mat en maakte ook teveel servicefouten waardoor Vives gemakkelijk aan de punten kwam. Na een time-out wisten de Zevenhuizense dames wat meer druk neer te zetten, Maar Vives hield stand en maakte de set bij 25-18 uit. In de tweede set begon Jumbo ZVH goed en had in Marleen van Vliet een sterke serveerder in huis, die zorgde dat Zevenhuizen na een achterstand weer in de wedstrijd kwam. De Vives nam bij 7-7 een time-out om de wedstrijd te kantelen. Bij 18-14 kwam de junior van Jumbo, Loeki Sterkenburg, aan de opslag en wist de tegenstander in een time-out te drijven. In de eindfase wist Zevenhuizen twee setpoints te overleven en Jumbo ZVH kon de set binnen halen met 25-27.

Ook in de derde set wist Jumbo-ZVH de gastdames goed partij te geven en bracht Vives aan wankelen. Bij 21-23 moest Vives coach een time-out nemen om de opmars van ZVH te stuiten. Dit lukte en na een spannende strijd wist Vives deze set met minimaal verschil met 27-25 winnend af te sluiten. In de vierde set was het bij de Zevenhuizense dames helemaal op. Tot 6-5 kon Zevenhuizen nog bij blijven, daarna wist Vives de teugels vaster in handen te nemen en kon ondanks sporadische aanvallen van Jumbo-ZVH deze set met 25-14 winnen.

Voor de Jumbo-ZVH dames staat aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd om 16.15 uur in Swanla tegen de koploper NVC uit Nieuwegein.