top of page

Dames Jumbo ZVH herstellen zich en bekeren verder

Dames Jumbo ZVH herstellen geven zich en bekert verder

Zevenhuizen, De dames van Jumbo ZVH speelden maandagavond alweer een belangrijke wedstrijd nu voor de derde bekerronde, tegen GSC Haaglanden uit Voorburg. De Zevenhuizense dames lieten zien, dat zij volledig hersteld waren van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Na een sterke start vierde de dames de teugels wat en kon Haaglanden bijkomen. Toch wist Jumbo ZVH de wedstrijd via de setstanden 25-15, 25-23, 15-25, 25-27 en 15-9 te winnen met 3-2 en zo de volgende bekerronde halen.

Coach René van Essen kon een fitte ploeg het veld insturen en begon met in de basis: Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. Jumbo ZVH begon met veel felheid voortvarend aan de wedstrijd en wist door Marleen van Vliet Haaglanden direct onder druk te zetten met haar service.

In deze set gaf ZVH de gasten geen kans om in hun spel te komen en werd de voorsprong alleen maar vergroot. Met de laatste service van Michelle van der Knaap-Bijl kon de aanval van Haaglanden geen punt scoren en was de set met 25-15 een prooi voor Zevenhuizen. Jumbo ZVH ging in de tweede set op de ingeslagen weg goed door en kon de coach van Haaglanden al snel (7-1) naar een time-out laten grijpen. Dit had voor hen een goed resultaat en Haaglanden kon doordat de druk op hen minder werd, beter tot score komen en het verschil verkleinen. Sonja van Mil en Mariëtte Gerritsen wisten met hun aanvallen en service toch het verschil in stand te houden. Vera Bruggeman wist uiteindelijk deze set met haar aanval binnen te halen op 25-23.

In de derde set wist Haaglanden in hun spel te komen en kon nu met hun opslag de druk op ZVH verhogen en moest coach René van Essen bij 3-8 zijn eerste time-out nemen. Dit resulteerde dat Jumbo ZVH de opslag wist terug te halen en langzaam terug komen. Na een sterke actie van een blokkerende Tara van Zijl en de service van Chiara Broek moest de coach van Haaglanden middels een time-out zijn speelsters weer in het goede ritme te krijgen. Dit lukte goed en in de eindfase waren de blokkeeracties en de aanvallen genoeg om de set met 15-25 binnen te halen. In de vierde set wist Zevenhuizen de draad weer op te pakken. Bij de stand van 11-8 werd Vera Bruggeman met een publiekswissel vervangen in het veld door Michelle van der Knaap-Bijl en kan gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. De Zevenhuizense dames bleven scoren en bij 16-12 bracht coach René van Essen junior Tara van Es aan de opslaglijn voor Chiara Broek, die gelijk met haar service punten wist te scoren. Nadat de dames van Haaglanden de side-out wist te winnen wisten zij met hun service Zevenhuizen het lastig te maken en kreeg Tara van Es de moeilijke taak om van een matige pass en goede set-up te geven. Dit verliep niet optimaal en Chiara Broek nam de taak weer over bij 18-17. In de eindfase wisten de beide teams elkaar weer in evenwicht te houden en konden de Voorburgse dames door sterk verdedigen en aanvallen de set naar hun hand zetten en deze met 25-27 winnend afsluiten. Hiermee moest een vijfde set de beslissing brengen.

Jumbo ZVH wist in deze beslissende set het wapen van een sterke service goed in stelling te brengen. Nadat bij 8-7 van kant gewisseld werd, gingen de Zevenhuizense dames goed door en kon Marleen van Vliet deze set bij 15-10 winnend afsluiten. Hiermee komen de dames van Jumbo ZVH in de vierde ronde van de beker en zijn in afwachting wie hun tegenstander daarin zal worden.

Voor de dames treedt nu een periode van rust aan en kunnen nu genieten van kerst en Nieuwjaar, in januari spelen zij weer een competitiewedstrijd en wel en wel op zaterdag 12 januari om 17.00 uur in IJsselstein tegen Vives, de nummer twee van de ranglijst.