top of page

Blog # 13: Winterstop

De laatste speelronde, ronde 11, stond op het programma zaterdag. Na in de eerste week van augustus te zijn begonnen en elk weekend vanaf die week een wedstrijd te hebben gehad, snakt het team wel naar een paar weken winterstop om even bij te komen. Het lichaam rust te gunnen en het volleybal even achter ons te laten om in het nieuwe jaar weer te gaan vlammen.

Er moest echter nog 1 horde worden genomen, de hekkensluiter Desto-Assen. Omdat wij derde staan, leggen we de druk natuurlijk bij onszelf en moet er met 3-0 gewonnen worden. We willen niet het lulletje zijn die Feyenoord dit weekend was. Maar zelf het spel maken tegen een mindere tegenstander kan soms lastig zijn. Scherpte was er, de mannen uit Assen hadden niks in te brengen. Via 25-14, 25-14 kwamen we rap op 2-0 voor en kwam de altijd lastige derde set eraan. Assen kon niks anders dan vol gas proberen en dat leek heel even zijn vruchten af te werpen. We scoorden net wat balletjes niet en ze gingen er weer in geloven.

En toch blijven we rustig, wachten we onze kansen af, pakken onze kansen en bij de grote mannen punten boven de 20 slaan we toe. Even laten ruiken en dan afmaken. 25-21 was hiervan het resultaat. Al met al een zeer zakelijk potje waarin we gedaan hebben wat we moesten en met een goed gevoel de Kerst in gaan.

We staan nu derde op de ranglijst, maar het staat dicht bij elkaar. De nummer 1 kan zich geen fouten permitteren, maar wij ook niet omdat de teams onder ons nog akelig dichtbij blijven. Maar dat maakt het alleen maar mooier, de topdivisie is al jaren een van de spannendste competities om in te spelen. Iedereen kan van iedereen winnen en dit jaar doen wij dat net even beter als vorig jaar. We doen mee om de prijzen en zullen daarvoor nog wel een stap moeten zetten. De belangrijkste stap naar mijn idee is het winnen van uitwedstrijden. Ja we winnen ze nu ook, maar elke keer met 3-2. Iedere keer laten we een puntje liggen en dat hebben we mooi aan onszelf te danken en dat is stom. Aan de andere kant hebben we nu wel 7 wedstrijden op rij gewonnen, iets wat ons al drie seizoenen niet gelukt is. Maar er is genoeg te verbeteren en we zullen in de vakantie ook door trainen en met Kerst houden we ons in aan tafel.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne Kerst en een goed uiteinde. Bedank ik jullie voor de support die we mogen ontvangen, want dat is echt fantastisch. Voor mij in elk geval DE drijfveer om er iedere wedstrijd vol voor te gaan. 12 januari is de eerste wedstrijd weer in Swanla tegen de mannen uit Groningen die op een 4de plek staan. We zullen in het nieuwe jaar gelijk een aanval op ons derde stekkie af moeten slaan en zien jullie daarbij graag weer!

bottom of page