top of page

Klinische overwinning van CAS CRM – ZVH op Volley Tilburg

Zevenhuizen, in eigen huis wisten de heren van CAS CRM-ZVH hun zegereeks voort te zetten. Via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-11 werd een duidelijke 3-0 overwinning behaald op de ploeg van trainer/coach Guillermo Boogers, Volley Tilburg. Door dit resultaat komt CAS CRM ZVH op een tweede plek van de ranglijst te staan.

Trainer/coach Kristian van der Wel, bracht een gewijzigde basis in het veld: Bram Wiltenburg, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren gingen goed van start en hadden in Chris van Mullem een goede kracht, die aanvallend zijn team naar een 7-4 voorsprong bracht. Deze voorsprong wisten de CAS CRM heren, ondanks wisselend opslag resultaten goed te verdedigen.

Vooral van het goede verdedigingswerk van Mika Prins werd dankbaar gebruik van gemaakt. In de eindfase was de felheid bij ZVH er wat van af en kon Volley Tilburg dichterbij komen en bij 23-22 bracht coach Guillermo Boogers voor de service Hany Farouk Amer in en deze wist het ZVH moeilijk te maken. Bij 24-23 hield de opmars op en met een sterke aanval van Max Nieuwstad werd de set met 25-23 afgesloten.

In de tweede set ging CAS CRM goed door en bleef het heft in handen houden. Tilburg wist halverwege bijna langszij te komen, maar 11-10 gingen de Zevenhuizense heren aanvallend en blokkerend met Thomas van Rij en Benjamin Parkinson en tilde de score op naar 18-12. De time-out en wissels konden Tilburg niet helpen en ZVH bleef aan de goede kant van de score, die zorgde dat deze set met 25-19 naar CAS CRM ging.

De Zevenhuizense heren begonnen de derde set met meer felheid, aanvallend wisten Jan-Jaap van Schuylenburg, Max Nieuwstad en Chris van Mullem onder de opslag van Thomas van Rij naar een 8-1 voorsprong te komen. Bij 8-2 bracht coach Kristian van der Wel Gianno Beij in het veld voor Max Nieuwstad, die na een aanval zodanig geblokkeerd werd dat de bal in zijn gezicht kwam met als resultaat een bloedneus. Dit was geen verzwakking en ZVH ging goed door.

Bij 15-7 kwam Tristan Keijzer binnen de lijnen voor Thomas van Rij en kon gelijk zijn eerste smash winnend afsluiten. Je kon duidelijk zien dat CAS CRM alles onder controle had en bij 18-9 kwam de jeugdige Vincent van der Kraats aan de opslaglijn en hij wist het Tilburg goed lastig te maken en bracht ZVH naar 20-10. In de eindfase waren de ingebrachte wisselspelers aanvallend sterk aanwezig en wist Tristan Keijzer zijn team op matchpoint te brengen. Die gewonnen werd en CAS CRM sloot deze set met 25-11 af. Door deze 3-0 overwinning brengt het team op een tweede plek achter Inter Rijswijk.

Voor CAS CRM / ZVH staat komende zaterdag 17 november weer een belangrijke wedstrijd op de rol. Om 19.30 uur spelen de heren dan in de streekderby tegen Maatwerkers/VCN in Capelle aan den IJssel. VCN staat met slechts één punt achter ZVH en al gebrand zijn om de winst in eigen huis te houden. De Zevenhuizense ploeg is compleet en vrij van blessures en gaan vol vertrouwen naar Capelle aan den IJssel toe.