top of page

CAS CRM pakt de volle winst

Zevenhuizen, de heren van CAS CRM/ZVH speelden hun eerste thuiswedstrijd in Swanla tegen het team van HLB Van Daal/DS uit Den Dungen onder grote belangstelling van de nieuwe sponsors. De Zevenhuizense heren lieten vanaf het begin zien wat hun intentie was en konden de wedstrijd via de setstanden 25-14, 24-26, 25-19 en 25-23 met 3-1 winnen en de volle winst in Zevenhuizen houden.

Trainer/coach Kristian van der Wel, stelde de volgende basis in het veld op Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM wist in deze eerste set HJB van Daal onder druk te zetten met hun service. Thomas van Rij zorgde ervoor dat coach Sander Mulder bij 5-0 een time-out moest nemen. Dit hielp Van Daal kon met een sterke blokkering de aanvallen van Zevenhuizen keren. Toch wisten Chris van Mullem en Max Nieuwstad met hun sterke aanval goed te scoren en CAS CRM liep gestaag uit naar voorsprong van 24-14. Timothy Scheffers kon met zijn service het beslissende punt scoren in deze eerste set en ZVH sloot met 25-14 deze set af. In de tweede set wist CAS CRM door middel van een sterke service Van Daal van zich af te houden. Na de tweede time-out van de gasten bij 16-11 wisten zij meer in spel te komen. ZVH kreeg minder grip op hun aanval en de blokkering kon niet scoren. Langzaam maar zeker sloop Van Daal dichterbij en nam zelfs een voorsprong. Bij 18-19 wisselde coach Kristian van der Wel, Jan-Jaap van Schuylenburg voor Ludrich Innocente, waarna Thomas van Rij de opslag terug te halen.

Er ontstond een boeiend strijd waarbij HLB steeds aan de goede kant van de score stond uit eindelijk wist midden aanvaller Dursly Rimon de set voor HLB binnen te slaan 24-26.

CAS CRM begon de derde set net als de eerste set en kon de gasten weer onder druk zetten en zo een voorsprong opbouwen. HLB kwam toch nog terug en na een time-out van Zevenhuizen, wist CAS CRM de draad weer op te pakken en verder uit te lopen. ZVH kreeg met hun blokkering meer grip op de aanvallen van HLB en kon zelf door Max Nieuwstad goed scoren. Op het eind wist Chris van Mullem het beslissende punt te scoren en zo de set voor Zevenhuizen met 25-19 binnen te halen. De vierde set werd een spannende strijd gestreden, de beide teams wilden deze set winnen, voor Zevenhuizen zou dat dan drie punten opleveren. Na een lichte voorsprong van CAS CRM wist HLB toch weer in het spel terug te komen.Een 19-15 voorsprong van ZVH werd teniet gedaan en bij 19-19 bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel is: Gianno Beij en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad.

In deze eindfase hielden de beide teams elkaar in evenwicht maar door de sterke blokkering van Ludrich Innocente wist ZVH het in hun voordeel om te buigen. Bij het match point 24-23 werd de dubbele wissel terug gezet en kon CAS CRM door de sterke aanval van Chris van Mullem deze set met 25-23 afsluiten en zo de stand om 3-1 winst zetten.

Door deze uitslag komen de heren van CAS CRM op een gedeelde derde plaats met 6 punten uit drie wedstrijden. ZVH kan nu vol vertrouwen naar Rijswijk afreizen om het op te nemen tegen de ongeslagen koploper Inter Rijswijk om 19.30 uur in de Marimbahal.

bottom of page