top of page

Gevoelige nederlaag dames Jumbo ZVH

Nieuwegein, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Nieuwegein tegen het ongeslagen NVC. Het Zevenhuizense team ging met een minimale bezetting de strijd aan en speelde zonder een libero. Dit zorgde dat ZVH niet voldoende weerstand had tegen de aanvallen van NVC en de wedstrijd met 4-0 verloor, via de setstanden 25-21, 25-20, 25-4 en 25-19.

Trainer/coach René van Essen bracht het volgende zestal binnen de lijnen: Sonja van Mil, Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek. In de eerste set wisten de Jumbo ZVH dames NVC goed bij te houden en bij 8-8 wisselde coach René van Essen Chiara Broek voor Karen Knip. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht pas na 19-19 kon NVC een gat slaan en zo deze set met 25-21 winnend afsluiten. De tweede set gaf een ander beeld, NVC bouwde de druk op en kon zo snel naar een 12-4 voorsprong komen. Na een time-out wist ZVH wat meer tegenstand te geven en kon met een sterke servicebeurt van Michelle van der Knaap-Bijl de achterstand verkleinen. NVC wist na een genomen time-out de opmars van Jumbo ZVH te stoppen en kon verder werken aan een 25-20 setwinst. Voor ZVH verliep de derde set dramatisch en was het ontbreken van een echte libero duidelijk te zien. Met slechts twee sterke service beurten van de thuisploeg wist NVC de verdediging van ZVH te verschalken en de set met 25-4 winnen. In de vierde set kon ZVH zich enigszins herstellen en in het begin bijblijven. Toch was NVC oppermachtig en nam met 25-14 ook deze set in hun bezit.

Voor aanstaande zaterdag staat voor de Jumbo ZVH de eerste thuiswedstrijd op het programma, om 16.30 uur komt het Utrechtse USV Protos in Swanla op bezoek. Voor de Zevenhuizense dames is dit een kans op punten, daar Protos met slechts één punt meer voor hen op de ranglijst staat.